Kaliforniai paprika (piros, kimagozva és kicsi kockákra vágva)
8 db
Zsálya levél (vékony csíkokra vágva)
3 ág
Kakukkfű (levélkéi)
3 ek
Vaj (a sütéshez)
2 ek
olivaolaj
1 mk
Chili (morzsolt)
1 ek
Sherry ecet
kis
Só (ízlés szerint)
kis
Bors (ízlés szerint)
Főzési, sütési idő:
25
Gondolataim a recepthez:
Itt az ideje az őszies megjelenésnek. Ez az étel nemcsak az ősz színeiben pompázik, de ízeiben is a közelgő elmúlást sejtető évszak ízeit idézi. Miközben készíted, nem fogod kibírni, hogy kicsit közelebb hajolj a serpenyőhöz és szippants a zöldfűszerek átható illatából. Belekóstolsz és már alig várod, hogy a tésztán tálalva hozzáláthass elfogyasztásának. Hátradőlsz a széken, elégedetten simogatod a hasadat, nyelveden még érzed az egyszerű, mégis oly ízes ételt a nyelveden. Pezseg a poharadban az italod, a szádhoz emeled és kinézel az ablakodon.
Itt az Ősz...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ha szeretnéd megismerni a receptben használt tésztát, kattints ide: Garganelli Tricolori
Ha más tésztát szeretnél hozzá választani, itt keresheted ki a kedvedre valót:Olasz tészták térképe
Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint. Szűrd le és forgasd meg egy kevés olívaolajban.
Amíg a tészta fő, süsd meg a körtenegyedeket mindkét vágott felükön a vajban. Szedd egy tálra és ha kihűlt egy kicsit vágd fel falatnyi kockákra.
Egy kevés olajon pirítsd meg a kaliforniai paprikát, szedd ki, tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben kevés olívaolajon a morzsolt chili hozzáadásával pirítsd meg a húscsíkokat. Közben add hozzá a zsálya leveleket és a kakukkfű levélkéket is.
Öntsd fel a ciderrel és hagyd, hogy elfője a levét.
Ízlésed szerint sózzad és borsozzad, majd add hozzá a félretett kaliforniai paprikát, a körtét és a sherry ecetet. Jól forrósítsd össze, de vigyázz, hogy a körtét ne törd össze közben.
Azonnal a tésztára szedve tálald.
Ötletek a tálaláshoz:
Szedj egy adagnyi tésztát a tányérra, majd szedj rá a körtés-húsos feltétből rá gazdagon. Díszítheted a receptben használt zöldfűszerekkel (zsályalevél és kakukkfű ág)