Idő hiányában (ami akár sűrűn is előfordulhat) kényszerülhetünk arra, hogy valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételt tegyünk az asztalra vacsorára. Érdemes előrelátó lenni és az éléskamrában tartani ezt meg azt az ilyen esetekre. Készíthetsz egy túlélő listát is, hogy mit/miket szeretnél felhalmozni.
Az én éléskamrám talán nem mondható átlagos felszereltségűnek, de ehhez a recepthez valók közül biztosan lapul tartalék a polcokon: tészta, fokhagyma, szárított paradicsom, parmezán sajt, tejszín, dió (hegyekben áll a saját termés)... Na meg az a kevés fűszer...
Ha az én éléskamrám a tiéd lehetne, akkor hazafelé jövet nagy rohanásban azért megállhatsz friss paradicsomért és spenótért (vagy éppen más kedvenc zöldholmidért: petrezselyem, bazsalikom, rukkola stb...) az útbaeső zöldségesnél. Nem? Arra sincsen időd? Semmi baj, akkor a friss paradicsomot cseréld le egy kis doboz sűrített paradicsomra (amit felhasználás előtt szárazon meg is piríthatsz), a mélyhűtőből meg előkaphatod a fagyasztott leveles spenótot, jobb híján az is jó lesz.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Itt választhatsz makaróniféle tésztafajtát: Hosszú csőtészták
Ha valami másm tésztafélét keresnél, kattints ide: Olasz tészták térképe
Bizonytalan vagy abban hogyan kell helyesen olasz tésztát főzni? Kattints ide: Hogyan főzz helyesen tésztát?
A recept következő alapanyagairól olvashatsz információkat, érdekességeket:
Csak szedd a tányérra. Díszítheted félretett spenót levéllel, reszelt parmezánnal vagy éppen friss paradicsommal.