Makaróni pesztóval recept


Előkészítési idő: 
5 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
Főételek
Vegetáriánus
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
olasz
Olasz tészta recept
Paradicsom
Szárított paradicsom
Hány személyre?: 
4

Hozzávalók

50 dkg
Maccheroni al ferretto (vagy más hosszú és lyukas tésztafajta)
10 dkg
Szárított paradicsom (durván aprítva)
1 db
Paradicsom (héjától megfosztva, darabolva)
1 marék
spenót (megmosva, lecsepegtetve, leszárazva)
5 dkg
Dióbél (vagy fenyőmag)
5 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1 dl
olívalaj
2 dl
Tejszín
2 gerezd
fokhagyma
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Chili (morzsolt, ízlés szerint)
Főzési, sütési idő: 
15 perc
Gondolataim a recepthez: 

Idő hiányában (ami akár sűrűn is előfordulhat) kényszerülhetünk arra, hogy valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételt tegyünk az asztalra vacsorára. Érdemes előrelátó lenni és az éléskamrában tartani ezt meg azt az ilyen esetekre. Készíthetsz egy túlélő listát is, hogy mit/miket szeretnél felhalmozni. 

Az én éléskamrám talán nem mondható átlagos felszereltségűnek, de ehhez a recepthez valók közül biztosan lapul tartalék a polcokon: tészta, fokhagyma, szárított paradicsom, parmezán sajt, tejszín, dió (hegyekben áll a saját termés)... Na meg az a kevés fűszer...

Ha az én éléskamrám a tiéd lehetne, akkor hazafelé jövet nagy rohanásban azért megállhatsz friss paradicsomért és spenótért (vagy éppen más kedvenc zöldholmidért: petrezselyem, bazsalikom, rukkola stb...) az útbaeső zöldségesnél. Nem? Arra sincsen időd? Semmi baj, akkor a friss paradicsomot cseréld le egy kis doboz sűrített paradicsomra (amit felhasználás előtt szárazon meg is piríthatsz), a mélyhűtőből meg előkaphatod a fagyasztott leveles spenótot, jobb híján az is jó lesz.

 

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Itt választhatsz makaróniféle tésztafajtát: Hosszú csőtészták

Ha valami másm tésztafélét keresnél, kattints ide: Olasz tészták térképe

Bizonytalan vagy abban hogyan kell helyesen olasz tésztát főzni? Kattints ide: Hogyan főzz helyesen tésztát?

 

A recept következő alapanyagairól olvashatsz információkat, érdekességeket:  

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (12 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  2. Közben forrald fel a tejszínt.
  3. Az összes többi alapanyagot alaposan mixeld össze, majd add a tejszínhez és jól keverd össze.
  4. A tejszínnel felengedett pesztót jól keverd össze a tésztával és azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Csak szedd a tányérra. Díszítheted félretett spenót levéllel, reszelt parmezánnal vagy éppen friss paradicsommal.