Tavaszváró Girasoli vajas-citromos szósszal recept


Előkészítési idő: 
5 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
olasz ételek
Előételek
Főételek
Vegetáriánus
Nemzetközi gasztronómia
Európai ételek
Mediterrán ételek
olasz
Olasz tészta recept
Hány személyre?: 
2

Hozzávalók

1 csomag
Girasoli tészta (vagy más, sajttal töltött Ravioli-féleség 250g)
10 dkg
Vaj
1 db
Citrom (reszelt héja és a felének kicsavart leve)
1 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1 csokor
petrezselyem (levélkéi apróra vágva a tálaláshoz)
Főzési, sütési idő: 
10 perc
Gondolataim a recepthez: 

Addig-addig vártuk a havat ezen a télen, amíg meg nem érkezett. Igaz, csak akkor, amikor már a tavaszt várjuk. Azaz későn...

Csak napokkal március első napjától már a tavaszi napsugárzást várjuk, hogy utat törjön magának a hófelhők között és átadja az enyészetnek az idei telet. Tavaszváráshoz tökéletes egy könnyed, rendkívül gyorsan elkészíthető étel, ami percek alatt elkészül és semmiféle konyhai szakmai felkészültséget nem igényel. Egy jó gépet azonban igen, amivel pillanatok alatt összeállíthatod a szószt.

Sikerült vásárolnom házilag, kézzel készített Girasoli tésztát. A Girasoli napraforgó formájú ravioli-féleség, amit te is könnyedén elkészíthetsz, ha rendelkezel tésztagéppel és köralakú ravioli szaggatóval. Ezt a tésztát ricotta és mascarpone sajttal, valamint egy kevés bébi spenót levéllel töltötték. A vajasan citromos szósszal párosítva könnyed, húsmentes vacsorát készíthetsz magadnak, illetve családodnak.

A recept a tészta csomagolásához illeszkedően két személyre méretezett.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafélével itt: Girasoli

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  2. Amíg a tészta fő, olvaszd fel a vajat.
  3. Öntsd át egy turmixgépbe, add hozzá a sajtot, a reszelt citromhéj felét, a citromlevet és két evőkanállal a tészta főzővízéből, majd alaposan dolgozd össze a géppel.
  4. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj egy kevés tésztát egy tálra, öntözd meg gazdagon a vajas-citromos szósszal, majd szórd meg egy kevés maradék citromhéjjal és a vágott petrezselyemmel.