Köztudottan nem rajongok a szárnyasok lábaiért, mint étel alapanyagért. Egy tervem azonban nem úgy valósult meg egy másik étellel, ahogy szerettem volna és vészmegoldásként ezt az ételt raktam össze, ha már a fotós kolléga éppen hozzám készült, hogy főzzünk és fotózzunk.
Ezt a libát egészen Szardíniáig gyalogoltattam, hogy olyan étel főszereplője legyen, amiben még nekem is fogyaszthatóvá válik. A Fregola Sarda helybéli, a tarhonyához hasonló megjelenésű, az izraeli kuszkusszal rokonságban lévő durum búzából készült tészta. A szerkezete durvább és a pörkölésnek köszönhetően az íze enyhén füstös.
De jó is volt a libával...
ui.: Márton napi liba receptnek is jó lehet azoknak, akik ezen a napon is a nem szokványosat keresik...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ha többet szeretnél tudni a Sherry ecetről, kattints ide: Sherry ecet (Vinaigre de Xeres Reserve)
Ha meg szeretnél ismerkedni a receptben használt tésztafajtával, kattints ide: Fregola Sarda