Akik szeretik az olasz tésztákat, ugyanazt vallják, mint én: tésztából sosem elég! Különösen a jó tésztából...
Annyira megtetszett a nemrég elkészített levesben az Anelli Siciliani tészta, hogy kipróbáltam sült tésztának is. Egy klasszikus szicíliai receptet választottam hozzá, amit a levesnél is elmondtam róla, igaz itt is: ez az étel is gyakran szerepel az esküvők menüjében arrafelé. Természetesen az Anelli gyűrűformája erre teszi hivatottá. A tészta tortában nem csak maga a tészta gyűrű alakú, hanem egyben a forma is, amiben megsütheted. Ez aztán az igazi esküvői fogás!
Többféle hagyományos recept létezik (van olyan, ahol padlizsán karikákkal bélelik ki a sütőformát (már megint a karika!), ez az egyik ilyen recept variáció. Egyiket sem szórják meg azonban panko-val, hanem zsemlemorzsa van helyette, de panko-val sokkal jobban fog ízleni.
Ennyi hagyománysértés belefér, nem?