KARÁCSONY 2012
A karácsonyi asztal fő fogásának kiválasztása nem volt egyszerű feladat, végül úgy gondoltam, hogy a korábbi hónapokban annyi olasz, javarészt tésztás ételt készítettünk, hogy legyen az ünnepi főfogás is olasz.
A nagy kedvenc szicíliai konyhából már korábban is gyakran merítettem, most sem tettem másként. Az alapanyagokat átrendeztem és máris összeállt a fő fogás. Egy halüzlet pultján találkoztam a hazai tenyésztésű, mindamellett ausztrál őslakos hallal, a barramundival. Eleddig nem volt szerencsém kipróbálni ezt a hal fajtát, most tettem vele először próbát. Vonzó volt az ára (egy kevéssel 3000 Ft alatt maradt a kilónkénti ára) is és az eladó azzal bíztatott, hogy ebben egy darab szálkát nem fogok találni. És nem is. Nagyon finom volt az íze is és tökéletes választásnak érzem ehhez az ételhez. Érdemes rászokni!
Ha valamilyen más tésztát szeretnél választani hozzá, itt megteheted: Olasz tészták