Tésztasaláta, gyümölccsel gazdagon recept


Előkészítési idő: 
20 perc

Leírás

Címkék: 
Tésztás ételek
Durum tészta
Előételek
parti receptek
Főételek
Húsos ételek
szárnyas
Csirke
Gyümölcs
Gránátalma
Gránátalma receptek
birsalma
Birsalma receptek
Hány személyre?: 
8

Hozzávalók

50 dkg
Mezzi Rigatoni tészta (vagy más rövid, lyukas tészta)
40 dkg
csirkemell filé
2 dl
Fehérbor (száraz)
3 db
sárgarépa (megtisztítva és kis kockákra vágva)
1⁄2 db
ananász (érett, megtisztítva és kis kockákra vágva)
6 db
savanyított birsalma (opcionális, kis kockákra vágva)
1 db
Gránátalma (kimagozva)
20 dkg
csemege uborka (kis kockákra vágva)
1 fej
Lilahagyma (apróra vágva)
3 db
Tojás
20 dkg
Cheddar sajt (kis kockákra vágva)
360 ml
majonéz (házilag elkészítve)
180 ml
Tejföl
1 fej
jégsaláta (kicsi)
  kis
Vaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Főzési, sütési idő: 
20 perc
Gondolataim a recepthez: 

Biztosan készítettél már tésztasalátát. A klasszikus recepteket követve biztosan tettél bele makarónit, majonézt, sajtot, uborkát.

Adhatsz egyéniséget a tésztasalátádnak úgy, hogy ötvözöd pár gyümölccsel, gazdagítod reszelt csirkemellel.  Ezta a gazdag salátát kínálhatod családi, baráti összejöveteleken, akár főételként. A gyerekekek is imádni fogják.

A receptben használt rövid rigatoni a keverés során megtöltödik salátával, mintha töltött tészta lenne. Ha ilyen tésztát nem találnál éppen a kedvenc üzletedben, választhatsz hozzá más rövid tésztát a Tésztatérképről (a választáshoz kattints ide: Lyukas tészták).

Ízlésednek megfelelően variálhatod a salátához adott gyümölcsöket, de lehetőleg a cheddar sajtot ne cseréld le másra. Ettől lesz olyan, amilyen.

Szép, friss és sötétszínű, érett gránátalmát válassz hozzá. Élvezni fogod ahogy ráharapsz a magra és a kifolyó gyümölcslé pikánssá teszi a saláta ízét. 

A savanyított birsalma receptjét itt találod: Erisz aranyalmája: a birsalma

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Elkészítés: 
  1. Főzd meg a tésztát a csomagolásán feltüntettek szerint. Ha megfőtt, szűrd le és öblítsd le hideg vízzel, forgasd össze egy kis vajjal, majd tedd félre.
  2. Közben a répákat gőzpárolóban párold meg (vagy főzd meg). 
  3. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  4. Főzd a tojásokat keményre, majd tisztítsd meg és vágd kis kockákra.
  5. A jégsaláta felét vágd nagyobb kockákra, a többit tedd félre a tálaláshoz.
  6. A csirkemell darabokat sózzad és borsozzad, kicsit meg is bele is masszírozhatod a fűszereket, majd a borban főzd meg. Ha megfőtt, szűrd le és hagyd kézmelegre kihűlni.
  7. A kihűlt csirkemellet egy nagylyukú sajtreszelőn reszeld le, hogy a csirke essen szét apró szálas darabkáira.
  8. Készítsd el a majonézt, majd keverd jól össze a tejföllel, majd ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  9. Egy nagy tálban jól keverj össze minden előkészített alapanyagot a tojás és a gránátalma kivételével, és jól keverd és forgasd össze.
  10. A már jól összekevert salátához add hozzá a tojást és a gránátalma magokat, ka kell még sót és borsot, majd gyengéden forgasd bele a salátába, hogy ne törjenek össze.
  11. Fedd le és egy-két órára tedd hűtőbe, hogy jól kihűljön és az ízek összeérjenek.
Ötletek a tálaláshoz: 

Béleld a tányérokat salátalevéllel. Szedj rá egy kevés salátát, a tetejét díszítheted néhány szem gránátalma maggal.