Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Vegetáriánus » Savanyított birsalma recept
Gondolataim a recepthez: 

Ha már unod a birsalmasajt kszítést és a birsalmafádon még mindig akad szép és egészséges birsalma, akkor akár savanyítva is elteheted. 

Használhatod köretként, de különösen ajánlom arab húsételekhez, de még tésztasaláták ízvilágának színesítésére is kiváló.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Próbáld ki ebben a receptben: Tésztasaláta, gyümölccsel gazdagon

Ha többet szeretnél megtudni a birsalmáról, akkor itt olvashatsz róla: Erisz aranyalmája: a birsalma

 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

2 kg
Birsalma (érett és hibátlan, meghámozva, kimagozva és vékony cikkekre vágva)
3 l
víz
2 dl
Rizsecet
8 dkg
Nádcukor
1 db
Gyömbérgumó (2 cm-es, meghámozva és hosszanti irányban nagyon vékony szeletekre vágva)
1 db
Fahéj rúd
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 mk
Őrölt szegfűbors
1 ek
borkősav
2 ek
Elkészítés: 
  1. A birsalma cikkeket helyezd a sóval kikevert másfél liter vízbe és egy éjszakán át áztasd.
  2. Másnap forralj fel másfél liter vizet a fahéj rúddal, a cukorral, a szegfűszeggel és a szegfűborssal ízesítve. Ha felforrt, öntsd hozzá az ecetet és keverd jól össze.
  3. Az előkészített üvegeket töltsd meg a birsalma cikkekkel és mindegyikbe helyezz egy-egy gyömbér szeletet és egy kevés borkősavat.
  4. Öntsd fel az ecetes vízzel, zárd le.
  5. Tárold hűvös helyen, egy hónap után nekiláthatsz a felhasználásnak.
Ötletek a tálaláshoz: 

Ételtől függően használd főzési alapanyagként, esetleg köretként.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?