Jelenlegi hely

Címlap » Olasz tészták térképe » Rövid tészták » Rövid csőtészták » Tésztatérkép » Olasz tészták térképe » Rövid tészták » Rövid csőtészták » Mezzi Rigatoni

Mezzi Rigatoni

Jelentése: "a felezett recés"
 
Származási hely: Campania
 
Átlagos mérete: 16 mm átmérőjű és 23,5 mm hosszú
 
 
Amit a Rigatoni tésztáról GOCK gondol:
 
Ha már unod a pennét, de nem szívesen mondanál le arról, hogy olyan rövid csőtésztát használj, ami kívül s belül jól magába zárja kedvenc szószodat... Nos, akkor válaszd a Rigatoni tésztát. Nagyobb méretű, mint a Penne, de a legszembetűnőbb, hogy szemben a Penne diagonális csővég vágásától, ennek a tésztának a végét egyenesre vágják. A tésztán hosszanti irányban futnak a recék, a tészta formája enyhén görbülő egyenes.
 
Kialakításánál fogva legjobb, ha darabos húsos és vagy zöldséggel teli szószokhoz társítod, de használhatod sült tésztákhoz is.
 
Ha nagynak találod a Rigatoni tésztát, elég lenne rövidebb, akkor válaszd a Mezzi Roigatoni tésztát, ami a hosszméretét tekintve a fele a Rigatoni tésztának.
 
Nézd meg a "Nagytestvért" is, kattints ide: Rigatoni

 

Gondolataim a recepthez: 

Biztosan készítettél már tésztasalátát. A klasszikus recepteket követve biztosan tettél bele makarónit, majonézt, sajtot, uborkát.

Adhatsz egyéniséget a tésztasalátádnak úgy, hogy ötvözöd pár gyümölccsel, gazdagítod reszelt csirkemellel.  Ezta a gazdag salátát kínálhatod családi, baráti összejöveteleken, akár főételként. A gyerekekek is imádni fogják.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ez az étel nem csak a nevében görög, hanem sok görög étterem étlapján meg is találhatod, ha arra jársz. Vagy legalább valami ehhez hasonlót, hiszen ennek az ételnek sincsen előírásszerű receptje. Készíted, ahogy készíted...

Én így szeretem...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Average: 5 (10 votes)
hány csillagot kapott?