A hegyvidékek gasztronómiájához hozzátartoznak a gombák, így egy gombás recept sem maradhatott ki az alpesi receptgyűjteményből. A recept nagyon sok gombát tartalmaz, így igencsak meghatározója az étel minőségének, hogy milyen gombát használsz hozzá. Legalább két gombafélét használj hozzá, válassz az üzletek polcain vagy a piaci standokon éppen fellelhető fajták közül.
A recept nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideális választás egy hétköznapi, könnyedebb vacsorához.
A választott tésztafajtám (Tubetti lunghi) enyhén citromos, meghökkentően borsos íze kitűnően harmonizál az étellel, de természetesen helyettesítheted más, hasonló formájú, nem ízesített tésztafajtával, válassz kedvedre valót innen: Rövid csőtészták. Figyelj arra, hogy a recepthez bio citromot használj, hogy héja ne legyen vegykezelve.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Válogass a többi hegyvidéki receptjeimből itt: Alpesi receptek
Ha bizonytalan vagy, szükséged van néhány jótanácsra: Hogyan főzz helyesen tésztát?
Ismerkedj meg a receptben szereplő egyik gombafajtával itt: Ördögszekér gomba
Érdekelnek a receptben szereplő más alapanyagok:
Szedj a tányérra egy adag tésztát, szórd meg medvehagymával, majd parmezán sajttal.