Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Zöldségek » Címkék » Alapanyag » Zöldségek » Medvehagyma

Medvehagyma

Kép: 

Félrevezető a neve, helyesebb lenne medvefokhagymának hívni (ahogy más nyelveken), de magyarul ez nem hangzik olyan olyan jól. Latinul így fest a neve: Allium Ursinum. Aki esetleg még nem ismerné, meg is lepődhet, hiszen mást kap, mint amit várhatna hagymajelleg helyett: enyhe fokhagyma illat, fokhagyma íz.

Gondolataim a recepthez: 

...azaz rántott tojás medvehagyma krémen.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A hegyvidékek gasztronómiájához hozzátartoznak a gombák, így egy gombás recept sem maradhatott ki az alpesi receptgyűjteményből. A recept nagyon sok gombát tartalmaz, így igencsak meghatározója az étel minőségének, hogy milyen gombát használsz hozzá. Legalább két gombafélét használj hozzá, válassz az üzletek polcain vagy a piaci standokon éppen fellelhető fajták közül.

A recept nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideális választás egy hétköznapi, könnyedebb vacsorához.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Eredeti nevén: Pinzgauer kasnocken.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A medvehagyma idény idején ez a leves kihagyhatatlan. Készíthetsz krémlevest is a medvehagymából, de mindenki azt teszi. Miért ne különböznél? Miért ne készítenél inkább egy ízes különlegességet?

Sörrel...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A tavaszi idény kínálatából kihagyhatatlan a medvehagymás ételek sora. A piacokon csak rövid ideig elérhető a medvehagyma, nem árt hát valamiképpen eltenni belőle egy keveset az ínségesebb időkre, erre legalkalmasabb a pesto. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Ezt az előételt a II. Andalúz receptversenyre (2012) készítettem, amit végül ezzel a recepttel -nagy örömömre - meg is nyertem.

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Akármilyen is az aktuális időjárás, ha a piacokon megjelenik a friss medvehagyma, akkor biztosan feltartóztathatatlanul eljön már a tavasz. Ahogy egy ideig feledésbe merült, annyira divatos lett a medvehagyma az elmúlt években. Nem mintha bánnám, ha divatban is maradna. Elvégre könnyed, igazán tavaszias ételeket lehet belőle készíteni. Ha megteheted, mert van kerted, ültess belőle egy hűvös zugába a kertnek és a következő évben már élvezheted is a saját medvehagymád ízét. Vagy használhatod a leveleit ételeid díszítő elemeként.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)