Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Zöldségek » Címkék » Alapanyag » Zöldségek » zellerszár

zellerszár

GOCK halványító zellerszárt tartalmazó receptjeit lefelé görgetve találod, azok feltöltésének időrendjében. Mivel ez az egyik kedvenc alapanyagom, ilyen receptet nagyon sokat találhatsz.

Ha magáról a zellerszárról szeretnél olvasni, kattints ide: Zellerszár

Gondolataim a recepthez: 

Ebben a receptben inkább a csirkemell hátterezik a gombáknak, mint fordítva, így vegáknak is alkalmas a recept, ha egyszerűen csak kihagyják belőle a húst. A két széleskörben szerte a világon ismert és használt ázsiai eredetű gombafajta tökéletesen kiegészítik egymást, ízben és állagban egyaránt. Fontos, hogy a Shimeji gombát hagyd úgy, ahogy van, ne szabdald, rövidítsd. A gombák homogén fehérségét megtöri a vékonyra szeletelt friss zöldség üde színe és ropogós állaga.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

...avagy csirke vadász módra.

Csirkére ugyan aligha lőtt még vadász, de a gombát biztosan ő sem hagyná ki. Vadontermő gomba helyett ezúttal termesztett Ördögszekér laskagomba került az ételbe, egyfelől azért mert ez a fajta nagyon egészséges, másrészt mert ezt a fajta gombát érdemes kétféleképpen is használni. A tönkje durvára vágva megy a raguba, a kalapos vége vékonyan szeletelve meg olajban megpirítva jó feltétnek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Ez a pörkölt recept nem fog rendet teremteni a lelkesen egymással vitatkozók között, hogy mi kell bele és mi nem. A magyar pörkölt viszonylag kevés teret enged a variációknak, úgy, hogy pörkölt is maradjon, így GOCK vaddisznó pörköltje nem az "Igazi" pörkölt, néhány eleme a saját ízlésem követi, nem pedig a szigorú előírásokat, ugyanakkor ezek az eltérések elég aprók ahhoz, hogy pörkölt maradjon.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Mindenki ismeri, mindenki készíti és mindenki kedvence: a Lasagna.

Talán az egyik leghíresebb olasz ételreceptként ismert, az étel, ami eredetileg nem is olasz. Minden valószínűség szerint már az ókori görögök is készítettek Lasagnát, olyannyira, hogy maga az elnevezés is a görög Laganon szóból ered. Tudtunkkal a görög étel, csak mint technika hasonlatos a mai Lasagna receptekhez, ami annyit tett: tésztalapok között szósz és mindez megsütve.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A Kacsanette recept annyit tesz, mint kacsamell Lasagnette tésztán, azaz olyan mint a Lazacnette receptem, csak a neve nem annyira találó.

Tipikusan hétvégi fogás lehet belőle, de egy ünnepi menüsor előételeként is megállhatja a helyét, hiszen nemes alapanyagokból épül fel, ugyanakkor azonban elkészíteni nem ördöngősség.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A hegyvidékek gasztronómiájához hozzátartoznak a gombák, így egy gombás recept sem maradhatott ki az alpesi receptgyűjteményből. A recept nagyon sok gombát tartalmaz, így igencsak meghatározója az étel minőségének, hogy milyen gombát használsz hozzá. Legalább két gombafélét használj hozzá, válassz az üzletek polcain vagy a piaci standokon éppen fellelhető fajták közül.

A recept nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, így ideális választás egy hétköznapi, könnyedebb vacsorához.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Azaz Bácskai rizseshús kínai módra...

A magyar-kínai receptek ötlete egy munka kapcsán fordult meg a fejemben. Sok idő telt el a megvalósulásig, pedig a receptek az eredeti elképzelések szerint készültek el. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi szükség van a bevált, tradicionális receptek közel sem hagyománytisztelő átiratára... A legjobb receptnek sem árt, ha felfrissül, de ennél gyakorlatiasabb szempont volt, hogy az ételek egészségesebbek, elkészítésük pedig gyorsabbá váljanak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Sokan ódzkodnak a távol-keleti ételektől az azokban felhasznált különleges alapanyagok és az idegen ízek miatt. Ebben a receptben azonban semmi különleges alapanyag nem szerepel, így nem kell félni attól, hogy a megkezdett, drágán vásárolt alapanyagok később a tárolási idő alatt megromlanak. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A mediterrán konyha számtalan előnye ismert és nem vagyok egyedül a világban, aki ezt tudja. Rendkívül egészséges, egyszerűségében is változatos tud lenni. Nyáron azonban konyhakert művelőként szembesülök egy érdekes kényszerrel is. Konyhakertem mérete korlátozott, igyekszem a rendelkezésemre álló területen a lehető legnagyobb értéket megtermelni. Ezek pedig a mediterrán konyha legfőbb alapanyagai.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A Minestrone dallamosan hangzatos neve ellenére egyszerű zöldségleves olasz módra. A receptje meglehetősen nyitott és ez így is van rendjén. A leves receptje követi a konyhakert aktualitásait, azaz a variációk lebonthatóak évszakokra, de némi túlzással akár napokra is: két egyforma Minestrone nem készül, mert az összeállítása azon múlik, hogy milyen zöldség érik a konyhakertben. A legjobb esetben a saját konyhakertben természetesen.

Recept értékelése: 
Average: 3.8 (6 szavazat)

Oldalak