Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

GOCK

Mi az, hogy GOCK? 

Ne gondolkozz a jelentésén, nem jelent semmit. Ez a mozaikszó réges-régen született, az egyik fele én vagyok, a másik fele pedig a másik felem. Hosszú ideig ez a szó csak egy álom volt. Egyszer aztán meghívást kaptam egy induló oldal recept versenyére és ezzel a szó életrekelt.  

Gyerekkoromban saját sámlim volt a tűzhely mellett. Ez a tűzhely nem látott se gázt, se áramot, csak fát, olykor szenet. A sámli ott állt a favágástól valamikor hepe-hupásra tört konyhakövön. Billegni jól lehetett rajta. Előre-hátra...
Anyám mindig megkérdezte, mit kérek ebédre. A válaszom felől sosem lehetett kétsége: vagy palacsintát, vagy mákos tésztát kértem. Azt nem lehet mindig, jött a válasz legtöbbször és reszkettem, nehogy kelkáposzta főzelék mellett döntsön.
Aznap megadta magát és hallgatott rám… Néztem a sámlimon ülve, ahogy tésztát gyúr. Amíg pihent a tészta, mákot darált, összekeverte cukorral. Kértem egy kanállal... Közben már a tésztát gyúrja…

Milyen ügyes, gondoltam magamban, hiszen nemrég megpróbáltam egy kis darab tésztát kinyújtani és nem sikerült. Kérnem sem kellett, levágott két kis darabot a kinyújtott tésztából és a már izzó platni szélére helyezte őket. A tészta elemelkedett róla, ahogy hólyagosra sült. Megfordította, a tésztabuborékok szép barnák lettek.  Kellemesen meleg volt a tűzhely oldala. Hozzábújtam, ahogy a ropogósra sült tésztadarabokat rágcsáltam. A metélt tészta közben már a fazékban főtt…

Nem lettem szakács végül. Csak a Gasztronómia szerelmese.

 

Ha kapcsolatba szeretnél velem kerülni, ide írhatsz nekem, biztosan válaszolok neked: gock.gasztro@gmail.com

Keresd ki a kedvedre való GOCK recepted itt:

http://gock.hu/recipe

Tetszenek a fényképek, melyeket nálam látsz? Olvass a barátomról és munkatársamról, aki ezeket készíti: 

Anide Fotográfia

Szeretnél áttekintést kapni arról, hogy mit találhatsz meg az oldalamon? Kattints ide: 

Mit találhatsz nálam?

Rajongasz a tésztákért? Látogasd meg az egyedülálló Tésztatérképemet, hogy megismerkedj számtalan szép száraz tésztával:

GOCK TÉSZTATÉRKÉPE