GOCK
Mi az, hogy GOCK?
Ne gondolkozz a jelentésén, nem jelent semmit. Ez a mozaikszó réges-régen született, az egyik fele én vagyok, a másik fele pedig a másik felem. Hosszú ideig ez a szó csak egy álom volt. Egyszer aztán meghívást kaptam egy induló oldal recept versenyére és ezzel a szó életrekelt.
Gyerekkoromban saját sámlim volt a tűzhely mellett. Ez a tűzhely nem látott se gázt, se áramot, csak fát, olykor szenet. A sámli ott állt a favágástól valamikor hepe-hupásra tört konyhakövön. Billegni jól lehetett rajta. Előre-hátra...
Anyám mindig megkérdezte, mit kérek ebédre. A válaszom felől sosem lehetett kétsége: vagy palacsintát, vagy mákos tésztát kértem. Azt nem lehet mindig, jött a válasz legtöbbször és reszkettem, nehogy kelkáposzta főzelék mellett döntsön.
Aznap megadta magát és hallgatott rám… Néztem a sámlimon ülve, ahogy tésztát gyúr. Amíg pihent a tészta, mákot darált, összekeverte cukorral. Kértem egy kanállal... Közben már a tésztát gyúrja…
Milyen ügyes, gondoltam magamban, hiszen nemrég megpróbáltam egy kis darab tésztát kinyújtani és nem sikerült. Kérnem sem kellett, levágott két kis darabot a kinyújtott tésztából és a már izzó platni szélére helyezte őket. A tészta elemelkedett róla, ahogy hólyagosra sült. Megfordította, a tésztabuborékok szép barnák lettek. Kellemesen meleg volt a tűzhely oldala. Hozzábújtam, ahogy a ropogósra sült tésztadarabokat rágcsáltam. A metélt tészta közben már a fazékban főtt…
Nem lettem szakács végül. Csak a Gasztronómia szerelmese.
Ha kapcsolatba szeretnél velem kerülni, ide írhatsz nekem, biztosan válaszolok neked: gock.gasztro@gmail.com
Keresd ki a kedvedre való GOCK recepted itt:
Tetszenek a fényképek, melyeket nálam látsz? Olvass a barátomról és munkatársamról, aki ezeket készíti:
Szeretnél áttekintést kapni arról, hogy mit találhatsz meg az oldalamon? Kattints ide:
Rajongasz a tésztákért? Látogasd meg az egyedülálló Tésztatérképemet, hogy megismerkedj számtalan szép száraz tésztával: