Jelenlegi hely

Címlap » Címkék » Előételek

Előételek

Gondolataim a recepthez: 

A Kacsanette recept annyit tesz, mint kacsamell Lasagnette tésztán, azaz olyan mint a Lazacnette receptem, csak a neve nem annyira találó.

Tipikusan hétvégi fogás lehet belőle, de egy ünnepi menüsor előételeként is megállhatja a helyét, hiszen nemes alapanyagokból épül fel, ugyanakkor azonban elkészíteni nem ördöngősség.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A tonhal népszerű alapanyaga a tésztasalátáknak, igaz általában még én is dobozból veszem elő azt amit találok benne: olajosat vagy éppen vizeset.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

...azaz rántott tojás medvehagyma krémen.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Mondják, hogy egy film mondanivalóját a filmben megmagyarázni szájbarágós dolog, de ez nem film, hanem étel.  Tehát egy kis címmagyarázatként ehhez a könnyed, mégis ízekkel teli ételhez:  Lazacra épül, Lasagnette tésztán, szóval... Na, innen már nem folytatnám.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A padlizsánkrém nagyon finom.

Akár ha erdélyi módra paprikával avagy anélkül készíted el, akár törökösen joghurtosan vagy így közel-keleti módra tahinivel és majonézzel (zsidó) vagy anélkül (arab). Kitűnő reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még egy könnyed vacsora is kerekedhet belőle. Vendégeid sem fognak tiltakozni, ha egy partin előételnek ezt tálalod mártogatósnak. Az már különlegesebb megoldás, mint egyféle pestoként használva tésztához keverve szolgálod fel.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Az eredetinek mondható olasz Manicotti receptje közelebb áll a mi Hortobágyi palacsintánkhoz, mint gondolnánk. Az is lehet, akár valószínűnek is hívhatnám, hogy a múlt homályába vesző eredettel bíró Manicotti recept nyilvánvalóan előbb született, mint az ötvenes évek szülöttje, a Hortobágyi palacsinta, azaz helyesebb úgy mondani, hogy a Hortobágyi palacsinta áll közel a Manicottihoz.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Olyan közeli a magyar és az olasz trikolor egymáshoz. Elég csak egy picit változtatni bármelyiken, hogy a másik legyen belőle.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Volt idő, amikor sokat gondolkodtam azon, hogy egy-egy térség és/vagy ország gasztronómiája miért pont olyan, amilyen. Ahogy vannak etimológusok, úgy biztos vannak olyanok, akik tudományos felkészültséggel vizsgálják, hogy egy adott kultúrában hogyan alakult ki egy-egy jellemző gasztronómiai stílus. Én nem tartozom ezen emberek közé, hiányzik a tudományos felkészültségem, híján vagyok az ilyen irányú ismeretanyagnak.

Ülök a konyhapultom előtt...

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik, ha a főzésen gyorsan túleshetnek, az étel elkészítéséhez nem szükséges különleges konyhai ismeret. Az sem hátrány, ha az étel pénztárcakímélő, de azért legyen a végeredmény finom is. Az ínyencek még hozzáteszik azt is, hogy legyen különleges.

Ez az étel ezt mind tudja.

Előételnek kiváló, de vacsorának is bőven megállja a helyét, legfeljebb nagyobb étkűek duplázzák az adagot.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A zöld paradicsom számára van élet azon túl is, hogy betakarítatlanul tönkre menjen, vagy savanyú sorsa legyen üvegbe zárva. Például...

Recept értékelése: 
Average: 4 (5 szavazat)

Oldalak