Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Sütőtök lekvárt használtam fel.
A birsalmával kevert, fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel és kardamommal ízesített lekvár kiválóan illeszkedik az enyhén narancsos ízű sajttortával. Ha Magyarországon annyira nem is, de Portugáliában hétköznapi élelmiszernek számít a sütőtök lekvár. Klasszikus felhasználási területe torták, sütemények fedőrétegeként. Érdemes kipróbálni, inkább csak egzotikumként hangzik, ízvilága korántsem annyira idegen a magyar szokásokhoz.
Ha kedvet kaptál az étel elkészítéséhez és szeretnél hozzá rebarbara lekvárt rendelni, akkor azt itt teheted meg:
https://birsalmasajt.hu/termek/sutotok-lekvar/
Ha szívesen megnéznéd a többi Kertecske lekvárt felhasználó GOCK receptet, itt teheted meg: Kertecske receptek
Helyezd alátéttel díszített tortatálra, majd szeleteld.