Jelenlegi hely

Címlap » Címkék » Levesek

Levesek

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Lefelé görgetve találod GOCK leves receptjeit, azok feltöltésének időrendje szerint.

Gondolataim a recepthez: 

A mindenre nyitott olasz zöldségleves (a Minestrone) konyhai véletlenek folytán számos "idegen" alapanyagok befogadásával ismerősen ismeretlen étellé varázsolta magát.

Egy új recept megszülethet minden koncepció nélkül született, csak úgy... Véletlenül.

Az úgy volt, hogy: 

Recept értékelése: 
Average: 5 (30 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Őszi, mert van benne őszibarack.  A húsos somnak, ami szintén csak ősszel elérhető, köszönhetően színe meggylevesesen herceglányos. Pikáns ízét a harmadik gyümölcs (ananász) mellett a gyömbér biztosítja némi fahéj társaságában. A húsos som méltatlanul ritka bogyó lett, pedig frissen fogyasztva is igen finom és értékes tápanyagokkal teli, de lekvár és szörp alapanyagnak is kiváló. Ahogy a szokásos lekvárfőzés melléktermékeként remek meggyhelyettesítő is vált belőle.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A hüvelyesek általában, de az Adzuki bab még társai közül is kiemelkedően egészséges alapanyag. Magas a fehérjetartalma, amely nagyon hasonlít az állati eredetű fehérjék összetételéhez, így kitűnő húspótló. Magas rosttartalma számos jótékony hatással bír, így segíti a vérnyomás normalizálását, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódásuk miatt mérséklik a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozást, ez által enyhítik a cukorbetegek panaszait is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (22 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Édesanyám igazán kiválóan készíti a hagyományos, habart fejtett bablevest. A friss fejtett babnak emlékeimre épült hagyománya lett (gyerekkorom nyarainak nélkülözhetetlen eleme volt a heti egy alkalmas babfejtegetés), sokszor el is készítem az ő receptje szerint, ami a mindenki által ismert és kedvelt recept. Mit is tudnék én hozzátenni egy ilyen recepthez, amit nyáridőben én is gyakran készítek?

Eljön azonban az a nap, amikor fejteni való bab még van, azonban bármennyire is szerethető a fejtett bableves, már unalmas.

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Valaha a házunk előző tulajdonosa (gondolom, komolyan véve, hogy a rebarbara megállja a helyét dísznövényként is) a díszkertbe ültetett egy tő rebarbarát. Aztán ottfelejtve a környező bokrok fölé magasodtak, átnőttek rajta. Egy ideig hagytam a helyén és szedegettem a kissé satnya szárait. Más bokrok árnyékában ennyire futotta erejéből.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A Minestrone dallamosan hangzatos neve ellenére egyszerű zöldségleves olasz módra. A receptje meglehetősen nyitott és ez így is van rendjén. A leves receptje követi a konyhakert aktualitásait, azaz a variációk lebonthatóak évszakokra, de némi túlzással akár napokra is: két egyforma Minestrone nem készül, mert az összeállítása azon múlik, hogy milyen zöldség érik a konyhakertben. A legjobb esetben a saját konyhakertben természetesen.

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (12 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ha szereted a közel-keleti ízeket, akkor feltétlenül készítsd el ezt a tartalmas és nagyon ízletes levest. Ha korábban még nem kóstoltál volna arab ételeket, akkor is készítsd el, első élménynek kiváló lesz, hogy megszeresd ezt az izgalmas és változatos ízvilágot. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (8 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A zöld paradicsom számára van élet azon túl is, hogy betakarítatlanul tönkre menjen, vagy savanyú sorsa legyen üvegbe zárva. Például...

Hogy levest készíts belőle. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (26 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A hűvös idő beköszöntével igencsak jólesik egy tartalmas és melengető leves. Rendkívül gyorsan és különösebb főzőtudás nélkül elkészítheted.

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Olvass a zsályáról itt: Zsálya (Salvia officinalis)

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Számtalan verziója létezik ennek a tradicionális mexikói levesnek. Mától már eggyel több...

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak