Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc3473 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Lefelé görgetve találod GOCK saláta receptjeit, azok feltöltésének időrendjében.
Egy egyszerű, mégis igényes saláta, amit bármikor 10 perc alatt összeállíthatsz. Ahogy én is. Nagyon sok recept megszületése kezdődik úgy, hogy: kinyitottam a hűtőt, felmértem, hogy mi van benne és... Ahogy ez a recept is. Igazi kényszerszülte darab.
Ki ne szeretné a gyorsan elkészíthető, de kellemes ízű tésztasalátákat? Én igen.
Ezt a receptet még a kezdetekben készítettem, de szívesen közzéteszem, mégha a fotó nem is a megszokott Anide minőség. Nem hát, hiszen én fotóztam ezt még anno...
Hawaii-on ugyan nem találkoztam ilyesmivel, de hát mégis ez a neve. Én így készítem...
Akármilyen is az aktuális időjárás, ha a piacokon megjelenik a friss medvehagyma, akkor biztosan feltartóztathatatlanul eljön már a tavasz. Ahogy egy ideig feledésbe merült, annyira divatos lett a medvehagyma az elmúlt években. Nem mintha bánnám, ha divatban is maradna. Elvégre könnyed, igazán tavaszias ételeket lehet belőle készíteni. Ha megteheted, mert van kerted, ültess belőle egy hűvös zugába a kertnek és a következő évben már élvezheted is a saját medvehagymád ízét. Vagy használhatod a leveleit ételeid díszítő elemeként.
Ha éppen friss rókagombával találkozol a piacon (vagy kedvenc üzletedben) ne hagyd ki ezt a könnyed és gyorsan elkészíthető ételt. Az az igazi, ha a shiitake gombára is ugyanabban az időben frissen lelsz rá, ez nekem éppen nem sikerült, így szárított gombát használtam fel hozzá. Használhatsz hozzá más friss, erdei gombát is, vagy akár készítheted csak rókagombából. Én nagyon szeretem a shiitake gombát, nem csak az íze miatt, de kedvező élettani hatásai miatt is.
Egészen kivételesen ezt az ételt nem készítettem, hanem egy orosz barátom, aki vendégségben járt nálunk, hozta magával. Felhívta a figyelmemet arra, hogy ez az étel akkor lesz autentikus ízű, ha eredeti orosz finomítatlan étolajat és sós uborkát használok hozzá (nem kovászos, nem ecetes: hanem sós). Az uborka helyettesíthető sós heringgel. Egyébként egyszerű étel, de nagyon finom.
Főleg akkor, ha a zöldségeket gőzpárolóban párolod.
Ennek a receptnek a gyökerei a zsidó konyhában keresendő, könnyed nyári vacsorának ajánlom. Ízlésed szerint variálhatod, válaszd hozzá a kedvenc lédús gyümölcsödet, kedvenc zöldségeidet. Használj nagyon minőségi olívaolajat hozzá (ha teheted), az ízén érződni fog a különbség. Garantált siker a családban, a barátok között, ha ezt készíted el nekik! A kuszkusz közel-keleti alapanyag, ez a fajta leginkább Izraelben gyakori.
Nagyon gyors, egyszerű és egyben olcsó rágcsálnivaló. Nincs időd másra a kedvenc esti TV sorozatod előtt, dobd össze ezt és már mehetsz is nézni. Figyelem, a tészta ropog! Ha nem akarod a szomszédod zavarni, rágcsáld óvatosan, vagy kínáld meg őt is. :-) Ha úgy döntesz, hogy a moziba viszel magaddal egy dobozkával, töltsd meg jól, hogy megkínálhasd a szomszédaidat. :-)
Ebben a receptben nem csak az alapanyagok összeállításában törekedtem arra, hogy a jógázók étkezési szükségleteinek megfelelő ételt állítsak össze, de az ételhez rendeltem olyan tálalási formát is, amely egy találomra kiragadott jóga gyakorlatot próbál az étel nyelvére lefordítani.