Se nem Tavce Gravce ( pedig milyen dallamosan hangzik), se nem Piedone hirhedt, bár soha meg nem ismert hagymás babja. Talán a kettő között. Vagy még ott sem.
Az egyiket Délvidéken ettem, a másikat meg sokat láttam a filmvásznon, ezt a harmadikat pedig elkészítettem. Balkáni recept alapján japán babból, mexikói paprikákkal.
Mindenből a legjobbat!
Természetesen elkészítheted más alapanyagokból is, csak akkor már nem fogod azt a különleges ízt érezned, amit az adzuki bab és a paprikák biztosítanak ennek az ételnek.
Fogyaszthatod kiadós köretként vagy akár önmagában egy szelet kenyér társaságában, ahogy neked tetszik.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Ha idekattintasz, megtudhatod, hogy miért választottam a japán babfajtát a recepthez: Adzuki bab
Olvashatsz érdekességeket, információkat a receptben használt más alapanyagokról itt:
Frissen vágott medvehagyma jól illik hozzá, de petrezselyem zöldje sem rossz választás díszítésnek.