Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Sertésszűz sült rebarbara lekvárral recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Rebarbara lekvárt használtam fel.

Hagymán és paprikán sütőben, öntöttvas tálban sült krumpli és cékla, mindennek a tetejébe pikáns, mentával bolondított rebarbara lekvárba forgatott szertésszűz darabkák... Kell ennél jobb fogás?

Ha kedvet kaptál az étel elkészítéséhez és szeretnél hozzá rebarbara lekvárt rendelni, akkor azt itt teheted meg:

https://birsalmasajt.hu/termek/rebarbara-lekvar/

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
60 perc

Hozzávalók

80 dkg
Sertésszűz (lehártyázva, majd kockákra vágva)
1 kg
Burgonya (aprószemű, meghámozva)
40 dkg
Cékla (meghámozva, kockákra vágva)
2 db
kápia paprika (kimagozva, csíkokra vágva)
1 fej
Vöröshagyma (megtisztítva, vékonyan szeletelve)
30 dkg
rebarbara lekvár (én Kertecske lekvárt használtam hozzá)
3 db
Babérlevél
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Olaj (a sütéshez)
2 ek
nyílgyökér por (vagy kukorica keményítő)
2 ek
víz
  kis
saláta levél (a tálaláshoz, opcionális)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. A céklát párold elő 5 percig, én ezt gőzpárolóban tettem 100 Celsius fokon, majd hagyd lecsepegni.
  3. Közben pirítsd meg a hagymát és a paprikát egy kevés olajon. Én ezt abban az öntöttvas edényben tettem, amiben később sütöttem az ételt. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
  4. Add hozzá a burgonyát és a céklát, valamint a babérlevelet, jól forgasd össze és pirítsd tovább öt percig.
  5. Tedd az edényt a 220 Celsius fokra előmelegített sütőben süssed 30 percig.
  6. Közben a húst ízlésed szerint sózzad és borsozzad, majd alaposan forgasd össze a lekvárral.
  7. Vedd ki az edényt a sütőből, tartalmát forgasd meg, majd terítsd egyenletesen a tetejére a húst. Tedd vissza a sütőbe további 20 percre.
  8. Ha a sütés kész, öntsd le az edényből a sütéskor keletkezett folyadékot. Keverd csomómentesre a vizet és a nyílgyökér port, majd egy serpenyőben sűrítsd be a kinyert folyadékot.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. szerűen: Tedd az asztalra az asztalra a sütőtálat és a besűrített szószt az asztalra, ülje körbe a családod és szedjen belőle mindenki kedvére, majd locsolják meg a szósszal ízlésük szerint.
  2. Formálisan (ahogy a képen van): Díszítsd a tányér két felét salátalevelekkel. Gyűjtsél az egyik oldalra céklákat, míg a másik oldalra burgonyákat, amennyit csak szeretnél. A tányér közepét húzd meg a szósszal, majd oda rakosgasd a húdarabkákat.
Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?