Jelenlegi hely

Címlap » Címkék » Húsos ételek

Húsos ételek

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

GOCK hússal készült vagy húst és/vagy belsőségeket tartalmazó receptjeit lefelé görgetve találod, azok feltöltésének időrendjében.

Ezen felül a következő lehetőségek közül választhatsz, ha szűkíteni szeretnéd a szempontjaid szerint a feltöltött tartalmat: 

Szárnyasok:

csirke liba Kacsa pulyka

Vörös húsok

bárány birka borjú Disznó kecske marha vad

Gondolataim a recepthez: 

Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Rebarbara lekvárt használtam fel.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Birsalma lekvárt használtam fel.

Recept értékelése: 
Average: 4.7 (15 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Utazni mindig jó.

Utazni tengerpartra mindig jó.

Recept értékelése: 
Average: 4.7 (21 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Egy recept, két variáció: ez az másik.

Recept értékelése: 
Average: 5 (30 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

...azaz hogyan hasznosítsuk a húsvéti maradék sonkát.

A pörkölt az pörkölt, akárhol is készítik szerte a világon. Mégis ki így, ki meg úgy készíti a maga pörköltjét, még Magyarországon is. Ez azért jó, mert lehet rajta vitatkozni, hogyan is készül az IGAZI pörkölt. Más országok gasztronómiai palettáján is helyet követel magának a pörkölt készítés. Az alapok hasonlóak, mégis akadnak eltérések. Eltérések az alapanyagokban és az elkészítés módjában. 

Recept értékelése: 
Average: 4.4 (9 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A mindenre nyitott olasz zöldségleves (a Minestrone) konyhai véletlenek folytán számos "idegen" alapanyagok befogadásával ismerősen ismeretlen étellé varázsolta magát.

Egy új recept megszülethet minden koncepció nélkül született, csak úgy... Véletlenül.

Az úgy volt, hogy: 

Recept értékelése: 
Average: 5 (30 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthatő, japán stílusú csirkemell recept shimeji gombával elkészítve. Ha vegetáriánus vagy, csak felejtsd ki belőle a húst és használj hozzá több gombát.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Ismerkedj meg a receptben használt gombafajtával itt: Shimeji gomba

Ismerkedj meg a receptben használt tésztafajtával itt: Spaghettini

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (16 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A tőzegáfonyát a kínaiak valószínűleg a legritkább esetben dobják a wokba, pedig ez egy érdekes lehetőség a kacsamellhez illeszkedő édes-savanyú szósz elkészítéséhez.

A kacsamell zsírját menet közben nyugodtan kisütheted, jó lesz a zsíroskenyérre lilahagymával ínséges időkre. Ebben a receptben a kacsa zsírjára semmi szükség, így a kacsa is elveszti a sokak által nem kedvelt erős kacsaízt, helyette azonban kellemesen édeskésen savanykás gyümölcsös közegbe kerül.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Egy egyébként egészséges étkezésre törekvő családban sokszor gondot okozhat, ha néhány tagja enne húst, míg más családtagok pedig inkább nem. Már lejátszották azt a kompromisszum kereső menetet, hogy vagy a húsevők szokjanak le a szokásukról vagy a húst nemevők szokjanak vissza rá. Sem az egyik, sem a másik út nem bizonyult járhatónak. Marad a mindkét felet kielégítő duplikáló megoldás. ami viszont megnehezíti annak az életét, aki a vacsorát készíti. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ebben a receptben inkább a csirkemell hátterezik a gombáknak, mint fordítva, így vegáknak is alkalmas a recept, ha egyszerűen csak kihagyják belőle a húst. A két széleskörben szerte a világon ismert és használt ázsiai eredetű gombafajta tökéletesen kiegészítik egymást, ízben és állagban egyaránt. Fontos, hogy a Shimeji gombát hagyd úgy, ahogy van, ne szabdald, rövidítsd. A gombák homogén fehérségét megtöri a vékonyra szeletelt friss zöldség üde színe és ropogós állaga.

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (15 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak