Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Borjú steak borzselével epresen
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Tavasz és Húsvét.

Ünnepnapra szánt recept színvonalasan, gyorsan és könnyen elkészíthetően? Hmmm...

Az ünnepek forgatagában meghívjuk a családtagjainkat, barátainkat egy-egy alkalomhoz illő ebédre vagy vacsorára. A vendéglátó nagy izgalommal készül. Takarítani kell, főzni kell, teríteni kell. Sietség, kapkodás, sok-sok izgalom... Milyen jól jön ilyenkor egy olyan ételrecept, amit nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz, ugyanakkor nem csak az alkalomhoz illően ünnepélyes, de még szinte sokkolóan különleges? Egyszerre férfias és nőies, már ha egyáltalán az ételeknek van ilyen csoportosítása...

Ezt a borjú steak-et Húsvétra szántuk. Mindezt eperrel felfőzött borzselével... Tulipán az asztalon...

Hús és gabonapehely együtt? Egy tálon?

Legtöbbször aki rajong a húsokért (általában férfiak), az nincs éppen oda a gabonapehelyért.  

Legtöbbször aki rajong a gabonapehelyért (általában nők), annak nem szíve-vágya egy jó steak.

Ez a recept összeboronálja a rajongókat, egy táborba vezeti őket. 

A Férfiakat és a Nőket...

További gabonapelyhekre épülő receptem is, kattints ideNestlé receptek

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

4 szelet
borjú T-bone steak
1 db
Citrom (reszelt héja és kicsavart leve a páchoz)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva a páchoz)
3 ek
olivaolaj (a páchoz)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
4 marék
eper ízű gabonapehely (én Nestlé Strawberry-t használtam)
8 db
Burgonya (kisméretű, hordóformára farigcsálva)
200 ml
borzselé (én chili ízesítésű, vörösborból készültet használtam)
20 dkg
eper (a tálaláshoz tegyél félre pár szép szemet, a többi durvára vágva)
1 db
gyömbér gumó (2 cm-es darab, meghámozva és apróra vágva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
3 ek
Vaj (a burgonyák sütéséhez)
Elkészítés: 
  1. Keverd össze a fokhagymát, a lereszelt citromhéjat és a kicsavart levét az olajjal.
  2. Pácold be vele a húst, legalább egy órát hagyjad állni a hűtőszekrényben.
  3. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogyan azt a Hozzávalókban megadtam.
  4. Gőzpárolóban párold puhára a burgonyákat vagy sós vízben főzd meg.
  5. Közben egy kisebb lábosban a gyömbérrel együtt hevítsd fel a borzselét, amíg teljesen folyóssá válik.
  6. Keverd bele az epret és párold benne puhára. Gyakran kevergesd meg. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad. Tartsd melegen a tálalásig.
  7. Vedd ki a hús szeleteket a pácból. Mindkét oldalát ízlésed szerint sózzad és borsozzad.
  8. Egy steak serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat és közepes lángon 3-5 percig (attól függően, hogy mennyire szeretnéd átsütve látni) süsd meg benne a hús szeletek egyik oldalát.
  9. Fordítsd meg, kend meg egy kis visszamaradt páclével és ugyanannyi ideig süssed a másik oldalát is.
  10. Csomagold alumínium fóliába a hússzeleteket és hagy állni 5 percig.
  11. Közben a burgonyákat körbe-körbe pirítsd meg egy kis vajon.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Készíts gabonapehelyből egy kellemes ágyat a steaknek.
  2. Helyezd rá a hús szeletet, hogy jólérezze magát.
  3. Szedj szószt a tányér másik felébe.
  4. Ültess és fektess bele egy-egy burgonyát.
  5. Díszítsd a tányért eperrel, az asztalt tulipánnal. 
Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?