Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » Borjúsült recept sok hagymával és sajttal

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Egyszer egy barátom azt mondta, ez az egyik kedvenc étele... Felvettem hát a listára, de azóta nem járt felém. Most elkészítettem, hisz oly régóta szerepel a listán. 

Francia eredetettel bír ez a recept és biztos sokan a homlokukra csapnak, hogy igen, én is szoktam hasonlót készíteni. Még én is emlékszem valami hasonlóra gyerekkoromból, Édesanyám recepttárából.

Sosem baj, ha egy recept ismerősen hangzik. 

A sör pácnak is nagyon jó, így aztán a nyári melegben fogyaszd ezt az egyszerű ételt jégbehűtött sör társaságában. Ízleni fog!

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
45 perc

Hozzávalók

50 dkg
borjúcomb (szeletelve)
330 ml
világos sör (azaz egy üveg Carlsberg sör a páchoz)
1 ek
őrölt mustár (a páchoz)
1 tk
őrölt gyömbér (a páchoz)
1 ek
Worcestershire szósz (a páchoz)
1 ek
Szójaszósz (a páchoz)
1 ek
Lágy sötétbarna cukor (vagy nádcukor a páchoz)
1 tk
őrölt fokhagyma (a páchoz)
1 fej
Vöröshagyma (nagyon vékonyan szeletelve)
1 doboz
articsóka konzerv (leszűrve, majd nagyon apróra vágva)
3 ek
majonéz
20 dkg
Mozzarella sajt (szeletelve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
1 db
Cukkini (kukorica szem méretre vágva a körethez)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva a körethez)
1 db
Halványító zellerszár (apróra vágva a körethez)
10 dkg
Kukorica (a körethez)
3 ek
Vaj (a körethez)
  kis
Só (ízlés szerint a körethez)
  kis
Bors (ízlés szerint a körethez)
Elkészítés: 
  1. Keverd össze a pácnak valókat és legalább egy éjszakára pácold a hússzeleteket a hűtőben.
  2. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  3. Melegítsd elő a sütődet 180 fokra.
  4. Vedd ki a hússzeleteket a pácból, töröld szárazra.
  5. Sózzad, borsozzad ízlésed szerint, majd klopfold meg egy kicsit.
  6. Helyezd a hússzeleteket egymás mellé egy kiolajozott sütőtálba. Olyan tálat válassz hozzá, melyet a lefektetett hússzeletek kitöltenek.
  7. Fektesd rá a hagymaszeleteket egyenletesen elosztva, majd szórd meg az apróra vágott articsókával.
  8. Vékony rétegben kend meg a majonézzel, majd fedd be a sajtszeletekkel.
  9. Tedd a sütőbe, majd süssed 45 percig (vagy amíg a húj puha lesz és a sajt szépen megolvad és aranysárga lesz a felülete.
  10. Amíg a hús sül, a vajon pirítsd meg a hagymát és a zellerszárat.
  11. Add hozzá a kukoricát és a cukkinit. Pirítsd pár percig, amíg a cukkini puha, de még éppen roppanós nem lesz. Tálalásig tartsd melegen. 
Ötletek a tálaláshoz: 

Készíts a köretből ágyat vékony rétegben. Erre helyezd a kockára vágott húst. Díszítheted egy szelet paradicsommal és néhány szál snidlinggel.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?