Jelenlegi hely

Címlap

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/space/www/gock/www/includes/menu.inc 2405 sor).

Jelentése: "pillangó"
 
Származási hely: Észak-Olaszország (Lombardia és Emilia-Romagna)
 
Átlagos mérete: 40 mm hosszú és 28 mm széles
 
Másnéven: Farfalle Arcobaleno, Strichetti, Cravattine
 
 
Amit a Farfalle Fantasia tésztáról GOCK gondol:
A lepkék is, de a nyakkendők is színesen szépek igazán. A Farfalle tésztát előszeretettel készítik különféle színekben, de a fantáziát szabadon engedve nagyon szép mintákat készítenek. A képeken a számtalan lehetséges csíkos Farfalléból 4 verzió látható-
 
Ősinek mondható tésztafajta, eredete visszanyúlik a XVI-ik századig. Akkor még a csokornyakkendő ismeretlen volt, így a Farfalle tészta formáját bizonyosan a természet, a pillangó ihlette.
 
A nyakkendőét meg talán éppen a tészta?
 
Amíg azonban a csokornyakkendő az ünnepélyes öltözet része lett, bizonyos alkalmakkor annak kötelező eleme, addig a Farfalle tészta a hétköznapok egyik legismertebb és leggyakoribb tésztafajtája lett.
Ezt a tésztaformát téglalap alakú, fodrosított szélű tésztalapokból alakítják ki, úgy, hogy középen összecsippentik. A téglalap rövidebb oldala lehet egyenes vagy éppen ovális formájú. A tészta felületét olykor érdesítik is, ezt a fajta a Farfalle Rigate.  
 
Sokszor találkozhatsz vele tejszínes szószokkal társítva vagy éppen bármilyen szósszal egytálételként sütve.
 
 
A tésztafajtához ajánlott recept:: 

Még nincsen