Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Főételek » GOCKburger I.: Halburger recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Halburger?

Na jó, nem egészen. de némi fantáziával megáldva erre asszociálhatsz a látvány alapján. A képzettársítást elősegíti az összetevők listája is, hiszen ha csak soroljuk:

Grillezett hús (jelen esetben harcsafilé), sült krumpli (jelen esetben édesburgonya), saláta, paradicsom karika, hagyma (azaz snidling) és némi szósz, akkor mi az ebben, ami nincs egy hamburgerben?

A  magyar harcsa nem csak az árában, de az ízében is versenyképes a tengeri halakéval. Kár, hogy az átlagos háztartásokban jobbára csak halpaprikásban, lletve halászlében szokott feltűnni, de ezek az ételek is ritkán. Pedig sokoldalú hal, azaz sokféleképpen lehet elkészíteni és bárhogy megállja a helyét. 

Próbáld csak ki!

Kíváncsi vagy, hogy a harcsát miképpen lehet még elkészíteni? Pár alternatív receptért kattints ide: Harcsa receptek

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

20 dkg
harcsafilé (négy egyenlő kockára vágva)
1 db
édesburgonya (megmosva, héjastól 1 cm-es karikára vágva)
8 db
eper (apróra vágva)
4 db
füge (szárított, apróra vágva)
4 db
Zöldhagyma (vékonyan felkarikázva)
50 ml
Sherry (száraz vagy fehérbor)
1 tk
Nádcukor
1 ek
lime lé
1 db
Paradicsom (szeletelve a tálaláshoz)
4 db
salátalevél
12 ág
snidling
4 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Fűszerpaprika (ízlés szerint)
Elkészítés: 
  1. Három evőkanál olajban keverj ki ízlés szerint adagolt sót, borsot és fűszerpaprikát, majd a halkockákat kend meg.
  2. Ugyancsak ecseteld be vele az édesburgonya karikákat, majd 240 Celsius fokra előmelegített sütőben süsd puhára.
  3. Közben a maradék olívaolajon futtasd meg a zöldhagyma karikákat, majd add hozzá az epret, a fügét és a sherry-t. 
  4. Párold pár percig, majd botmixerrel pürésítsd, ízesítsd sóval és egy kevés borssal.
  5. Közben grill serpenyőben a halkockák mindkét oldalát pirítsd 5-5 percig (a halkockák vastagsága függvényében.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Önts egy kevés szószt a tálra
  2. Helyezz bele egy édesburgonya karikát, kövesse egy kisütött halkocka, majd fedd le egy másik édesburgonya karikával.
  3. Díszítsd a tálat egy salátalevéllel, egy szelet paradicsommal és pár szál snidlinggel.
Recept értékelése: 
Average: 4 (5 votes)
hány csillagot kapott?