A GOCKburger sorozat legújabb darabja mi más lehetne, mint egy újabb variációja a hamburger műfajának. Persze meglehetősen szabadon értelmezve a megszokott szabályokat és vegyítve játékos elemekkel. Mielőtt bárki azt hinné, hogy...
De nem.
Készítek én "rendes" hamburgereket is, egyszer majd rászánom magam, hogy egy klasszikus is megjelenjen a palettán. De most vissza a legújabb játékhoz...
Ezúttal a húsban semmi különös, egyszerű, fűszerezett, serpenyőben grillezett csirkemell. Semmi különös tehát, hacsak az nem, hogy ezúttal a hús nem kapott helyet a "zsemlében", hanem kiszorult onnan a salátalevéllel együtt. A zsemlét ezúttal cukkini tócsniféleség helyettesíti, benne sajtos szósszal, (új)hagyma karikák és paradicsom szeletek társaságában. Jutott még bele mozzarella sajt is, a maradék még a tetetéjére és a sütőben lett azzá, ami, mielőtt a tányéron helyet foglalt folna. Ezúttal a krumpli maradt ki a "normális" és a megszokott tartozékok közül, de a cukkini tócsni nem csak a hamburgerzsemlét helyettesíti kiválóan, de a sült krumplit is szükségtelenné teszi.
A cukkini tócsnikhoz évekkel ezelőtt, egy főzőiskolában tanulgatva kerültem közel, azóta a család ifjú tagjai nagy várakozására és örömére újra és újra az asztalra kerül. Jó ötletnek tartották, örömmel befalták, bár a végén a legkisebb halkan megjegyezte, hogy azért ez nem olyan hamburger, mint a ...
Hát nem. Mert ez GOCKburger!
Érdekelnek a többi GOCKburger variációk? Kattints ide: GOCKburgerek
Amíg a sajtszósz önálló életre nem kel receptformában az oldalon, a receptjét itt találod:
Egy lábasban keverj össze 50 ml tejet, ugyanennyi tejszínt. Adj hozzá egy összezúzott fokhagymát, kb 5 dkg reszelt vörös cheddar és 2 dkg parmezán sajtot, egy teáskanál dijoni mustárt. Forrald össze és lassú tűzön 6-8 percig kevergesd, amíg a sajtok szépen el nem olvadnak. Ízesítheted egy kevés fűszerpaprikával és/vagy Worcestershire szósszal.