Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Zöldségek » Címkék » Alapanyag » Zöldségek » Paradicsom

Paradicsom

Itt találhatod GOCK paradicsom felhasználásával készített ételreceptjeit.

Gondolataim a recepthez: 

...avagy csirke vadász módra.

Csirkére ugyan aligha lőtt még vadász, de a gombát biztosan ő sem hagyná ki. Vadontermő gomba helyett ezúttal termesztett Ördögszekér laskagomba került az ételbe, egyfelől azért mert ez a fajta nagyon egészséges, másrészt mert ezt a fajta gombát érdemes kétféleképpen is használni. A tönkje durvára vágva megy a raguba, a kalapos vége vékonyan szeletelve meg olajban megpirítva jó feltétnek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Chilit készíthetsz zöldbabból is, különösen akkor, ha tele van a konyhakerted zöldbabbal és kezded már unni a zöldbab főzeléket és levest: inkább a zöldbab valami különlegesebb felhasználására vágysz.

A különleges ízt adó szárított paprikákat helyettesítheted chili fűszerkeverékkel, de használhatod hozzá a Maggi chilis bab alapját is. 

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Reszelt hús recept

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A rakott ételek nemcsak a családom, de nagyon sokak kedvence is. Meglehetősen szerteágazóak a lehetőségek a receceptek terén még akkor is, ha a cukkinire szűkítjük az egyik alapanyagot. Rakott cukkinit is lehet megszámolhatatlan módon elkészíteni és pont ez a változatosság ennek az ételnek az egyik fő erénye. A most következő recept csak egy lehetőség a sok közül, mégpedig az a lehetőség, ahogy GOCK készíti.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Ennek a tradicionális olasz ételnek az ízei hiába különlegesen pikánsak, az étel csak akkor lesz igazán finom, ha igazán jó húst tudsz beszerezni hozzá. Vidéken lakva szerencsére vágnak olykor borjút is a szomszédságban, így megbízható forrásból. jóminőségű borjúhúshoz juthatok. Ha éppen van, az első, amit készítenem kell belőle a család kívánságára, az a borjú bécsiszelet. A második lehet a Scallopine...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Mindenki ismeri, mindenki készíti és mindenki kedvence: a Lasagna.

Talán az egyik leghíresebb olasz ételreceptként ismert, az étel, ami eredetileg nem is olasz. Minden valószínűség szerint már az ókori görögök is készítettek Lasagnát, olyannyira, hogy maga az elnevezés is a görög Laganon szóból ered. Tudtunkkal a görög étel, csak mint technika hasonlatos a mai Lasagna receptekhez, ami annyit tett: tésztalapok között szósz és mindez megsütve.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Vannak receptek, amelyek túlságosan is egyértelműek. Ettől még lehet vitatkozgatni apróságokon, hogy milyen legyen a hús, milyen zsírtartalommal és így tovább... De a pörkölt, az pörkölt. Nem nehéz elkészíteni, mégis van, hogy félresikerül. Kell hozzá némi türelem és figyelem, meg persze minőségi alapanyagok. Ez még a borra is igaz. A legjobb pörköltet is tönkreteszi, ha valami bornak csúfolt löttyöt használsz hozzá, például.

Miért kell bele kurkuma?

Nem, nem kell.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A tonhal népszerű alapanyaga a tésztasalátáknak, igaz általában még én is dobozból veszem elő azt amit találok benne: olajosat vagy éppen vizeset.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

"- Apa, bundáskenyeret szeretnék enni! - kéri a kisebbik.

- Apa, tükörtojást szeretnék enni! - mondja a nagyobbik.

- Én nem szeretem a tükörtojást, legyen már bundáskenyér! - kérlel a kisebbik.

- Tükörtojás sonkával! - szögezi le a nagyobbik.

- Bundáskenyér, sajttal! - merevedik meg a kisebbik álláspontja.

- Tükörtojás! -

- Bundáskenyér! -

És már hajba is kaptak volna..."

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Idő hiányában (ami akár sűrűn is előfordulhat) kényszerülhetünk arra, hogy valami gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételt tegyünk az asztalra vacsorára. Érdemes előrelátó lenni és az éléskamrában tartani ezt meg azt az ilyen esetekre. Készíthetsz egy túlélő listát is, hogy mit/miket szeretnél felhalmozni. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Édesanyám igazán kiválóan készíti a hagyományos, habart fejtett bablevest. A friss fejtett babnak emlékeimre épült hagyománya lett (gyerekkorom nyarainak nélkülözhetetlen eleme volt a heti egy alkalmas babfejtegetés), sokszor el is készítem az ő receptje szerint, ami a mindenki által ismert és kedvelt recept. Mit is tudnék én hozzátenni egy ilyen recepthez, amit nyáridőben én is gyakran készítek?

Eljön azonban az a nap, amikor fejteni való bab még van, azonban bármennyire is szerethető a fejtett bableves, már unalmas.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)

Oldalak