A recept úgy indult, hogy egy barátom kifogott egy harcsát. Szenvedélyes horgász, sok halat fog ki, kedvence a harcsa. Megkért, hogy adjak neki rendhagyó harcsa recepteket: olyat ami nem harcsapaprikás vagy nem rántott harcsa.
A szürke (európai) harcsánk remek halfajta, igazán versenyképes a tengeri halakkal: ízében, állagában és felhasználhatóságában egyaránt. Képzeletben bejárattam a világot a barátomtól kapott harcsafilékkel és kipróbáltam, hogyan működik mexikói, thai vagy most legutóbb japán konyhai ízlésvilágban. Azt gondolom, magyar folyóvizeink harcsája bárhol megállná a helyét, nem is akárhogyan. Úgyhogy ne cseréld le afrikai harcsára, nem éri meg.
Ez a recept japánosan egyszerű, japán technikával és alapanyagokkal készült. Nagyon gyorsan, semmiféle különleges szaktudást nem igénylő, egyszerűen elkészíthető étel. Nagyon könnyű, friss, egészséges zöldségek és hal, ugye milyen jól hangzik?
Nem szereted a halat? Próbáld ki ezt a receptet és meg fogod szeretni.
Ha a tempura port házilag szeretnéd elkészíteni, itt találod a receptjét: Tempura por
Próbáld ki a többi harcsás receptemet is: Harcsa receptek