Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Hogyan öljünk meg egy Vámpírt recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Lepd meg Halloween estéjén a családod és/vagy barátaidat ezzel a színpompázó, meghökkentő étellel, hogy majd veled együtt jót nevessenek. Utána pedig garantáltan beszélni fognak róla. A látvány mellett az ízek sem mellékesek, sőt, abban is biztos lehetsz, hogy vendégeid nem csak a látványon lesznek elámulva, de dicsérni is fogják meglepetés ételedet. Igazán egészséges alapanyagokból áll, az íze miatt belerakott kolbászt kivéve, de azt akár ki is felejtheted belőle. Anélkül még fogyókúrás receptté is válik.Nem kell megijedned tőle, különösebb főzőtudást nem igényel a recept elkészítése, az összeállításnál lesz csupán szükséged egy kis kézügyességre. 

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
40 perc

Hozzávalók

20 dkg
csirkemell filé
20 dkg
Fekete spagetti
10 dkg
sütőtök (meghámozva, kimagozva, felkockázva)
1 db
Kaliforniai paprika (narancssárga) (kimagozva és kockákra vágva)
2 db
Kaliforniai paprika (piros)
8 gerezd
fokhagyma (4 db összezúzva)
1⁄2 ek
Kakukkfű
2 dl
Cékla ivólé
20 dkg
Kolbász (apróra vágva)
5 dkg
Cheddar (vörös) sajt (lereszelve)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
Folyékony füst (ízlés szerint)
 
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. Tedd be a megmosott céklát gőzpárolóba (vagy főzd meg) 100 fokon 50 percre. Ha puha, hagyd kézmelegre hűlni és gumikesztyűt húzva hámozd meg (ha nem akarod, hogy szép lila legyen a kezed), majd vágd kisebb hasábokra.
  2. Előmelegített sütőben süsd meg a piros kaliborniai papriká(ka)t, amíg a héja nagyrészt megfeketedik. Húzd le a héját, magozd ki és vágd kb fél cm széles csíkokra. Tedd félre tartsd melegen.
  3. Amíg a cékla párolódik, készítsd el a nyársakat. Vágd méretre, majd nyílt láng felett enyhén pörköld meg, ne hasson olyan újszerűnek.
  4. Az egész fokhagyma gerezdeket száraz serpenyőben pirítsd meg, majd húzzál egy-egy nyársra egy-egy fokhagymát.
  5. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalók-nál leírtam.
  6. Egy serpenyőben kevés olivaolajon pirítsd meg egy kicsit a fokhagymát, majd add hozzá a sárga kaliforniai paprikát.
  7. Add hozzá a sütőtököt és pirítsd, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben ízesítsd a kakukkfűvel, ízlésed szerint sóval és borssal. Tedd félre, tartsd melegen.
  8. A spagettit a csomagolásán feltüntetettek szerint főzd meg.
  9. Amíg a tészta fő, egy lábasban nagyon kevés zsiradék hozzáadásával pirítsd meg a kolbászt. A képződő zsiradék javát öntsd le róla.
  10. Öntsd fel a cékla ivólével és a paradicsom pürével. Add hozzá a cékla hasábokat is. Ízesítsd ízlésed szerint sóval és borssal. Párold addig, amíg a művér a kellő sűrűséget el nem éri. Tedd félre tartsd melegen.
  11. A csirkemell darabokat sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd fújd le folyékony füsttel.
  12. Grillserpenyőben kevés olivaolajon süsd meg a húst mindkét oldalán. Tedd félre, tartsd melegen.
  13. A tésztát szűrd le, keverd hozzá a sütőtökös keveréket és a sajtot. Jól keverd össze.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. A tálra helyezz fel egy négyszögletes desszert formát, töltsd fel a sütőtökös spagettivel, majd zömítsed.
  2. A tetejét dekoráld ki a piros sült paprika csíkokkal, mintha ezek lennének a lángnyelvek, amelyek a vámpír testét elemésztik.
  3. Szedd tőle kicsit távolabb a művéres céklát és kolbászt.
  4. Döfd át a csirkemellet a preparált nyárssal. A nyárs a csirkével érintkező végét neked tetsző hosszban színezd meg a művérrel. A nyárs behatolási pontjához is csepegtess belőle. Annyit, amennyire akarod, hogy a Vámpír teste vérezzen. Egy-két csepp elegendő lesz.
  5. Addig a sajt már egy kicsit összetapasztotta a tésztát, tehát óvatosan lehúzhatod róla a formát. Bizakodjál, hogy ne essen szét, nekem sikerült úgy lehúzni, hogy pár szál rakoncátlankodón kívül a máglya egyben maradt.
  6. Végül helyezd rá óvatosan a csirkemellet a máglyarakás tetejére.
Recept értékelése: 
Average: 5 (8 votes)
hány csillagot kapott?