Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Kacsamáj batátán recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Karácsonyi utóérzés ez a recept.

Kell-e egy ünnepi asztalra a maga egyszerűségében is elegánsabb előétel? Lehet az Karácsony, de bármely más ünnepnap is akár. Mondjuk egy szívedhez közelálló születésnapja.

Percek alatt elkészítheted különösebb főzéstudás nélkül, az elismerést azonban learathatod.

Előkészítési idő: 
5 perc
Főzési, sütési idő: 
10 perc

Hozzávalók

15 dkg
kacsamáj (szeletekre vágva)
1 db
Batáta (édesburgonya, meghámozva és karikákra vágva)
100 ml
Fehérbor
100 ml
Méz
50 ml
Fehér balzsamecet
4 gerezd
fokhagyma (szárazon megpirítva)
4 ág
Rozmaring
1 tk
nyílgyökérpor
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Vaj
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. A batáta karikákat gőzpárolóban párold meg 100 fok, 6 perc.
  3. Közben keverd össze a mézet a fehérborral és a balzsamecettel. Helyezz bele egy ág rozmaringot és egy lábasban forrald fel, majd lassú tűzön 3 percig párold.
  4. Vedd ki a rozmaringot, majd egy kevés folyadékot merj ki és keverd benne csomómentesre a keményítőt. Öntsd vissza és sűrítsd be az öntetet.
  5. Egy kevés vajon pirítsd meg a máj szeleteket mindkét oldalukon.
  6. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Önts a tányérokra egy kevés öntetet.
  2. Helyezz a közepükbe két-két batáta karikát.
  3. Ültesd rá a megpirított májat, amit az ízlésed szerint sózz meg.
  4. Ha gondolod még a májra is önthetsz egy kevés öntetet, majd helyezz rá egy-egy megpirított fokhagyma gerezdet és díszítsd rozmaring ágvégekkel.
Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?