Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Vegetáriánus » Kruton, azaz pirított kenyérkocka házilag recept
Kruton, azaz pirított kenyérkocka házilag
Hány személyre?: 
6
Gondolataim a recepthez: 

Persze, az üzletek polcairól vehetsz ilyet, olyat, meg amolyat...

Egy kis munkával azonban sokkal finomabbat készíthetsz magadnak, méghozzá a neked tetsző ízben. Én most teljesen egyszerű, fokhagymás ízben készítettem el. Az ízesítésének csak a fantáziád és az ízlésed szab határokat.

 

Nagyon jó ezekhez a GOCK receptekhez:

Rebarbara krémleves

Sült csirkés Cézári saláta

Paszternák krémleves

Sörleves medvehagymásan rákkal

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

50 dkg
szikkadt kenyér
2 ek
Vaj
2 ek
olivaolaj
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
Elkészítés: 
  1. Egy kis lábasban olvaszd meg a vajat az olívaolajjal együtt. Tedd bele a fokhagymát és pirítsd egy percig. Zárd el a hőforrást és tedd félre.
  2. Szeleteld le a kenyeret, majd vágd le a héját. A kenyér belét vágd kockákra.
  3. Forgasd össze az időközben kihűlt fokhagymás zsiradékkal, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd meg 10 perc alatt.
Ötletek a tálaláshoz: 

Használd kedvenc krémlevesedhez levesbetétként, salátákhoz vagy amihez gondolod...

Recept értékelése: 
Average: 4.9 (15 szavazat)