Jelentése: "rövid Mafalda"
Származási hely: Campania
Átlagos mérete: 15 mm széles, 1 mm vastag és 30 mm hosszú
Amit a Mafalda Corta tésztáról GOCK gondol:
A legtöbb olasz tésztafajta egymásból ered. Volt egyszer egy tészta... Húzták, vonták és egyre vékonyabb lett... Aztán a hosszát vágták és vágták, majd aprították és egyre kisebb lett... Aztán lapították, egyre csak lapították, míg a keskenyebből egyre szélesebb lett...
A Mafalda Corta tészta is valahogy így születhetett. Rövidre vágták... Jó rövidre. A többi maradt. Vagy ezt a tésztát húzták hosszúra és így született a Mafalda?
Ezt a tésztát használd darabos, húsos vagy halas szószokhoz. A fodrok a tészta szélén ott is tartják, ami odakerült.
Ha többet akarsz tudni a tésztáról, kattints ide:
Mafalda