Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Desszertek » Torták » Majdnem Tiramisu recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
12
Gondolataim a recepthez: 

Van a Cheesecake, meg van a Tiramisú... Keverd a kettőt össze és készen is vagy egy sokak által kedvelt ízzel teli süteménnyel, ami méltó zárása lehet desszertként egy karácsonyi menüsornak.

Előkészítési idő: 
30 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

25 dkg
keksz por
15 dkg
Vaj (megolvasztva)
2 dl
Tejszín
1 dl
Tej
20 dkg
Étcsokoládé (én 86%-at használtam, de ha kevésbé szereted keserűen, akkor használj hozzá 50%-at)
1 db
Tojás (felverve)
20 dkg
mascarpone
3 dl
Tejszín
3 ek
porcukor
1 ek
kakaó (22%-os)
1 tk
instant kávé
1 ek
víz
1 csomag
zselatin por (10 g)
Elkészítés: 
  1. Keverd össze a keksz port az olvasztott vajjal és "béleld" ki vele a kedvenc, 20 cm körüli sütőformád alját és oldalát is, amennyire tudod, egyenletesen. Jól döngöld bele, zömítsed  egy megfelelő céleszközzel, jobb híján egy pohár alja is megteszi. Tedd a hűtőbe.
  2. Egy tejforraló lábosban forrósítsd fel a két deciliter tejszín és a tej keverékét. A felforrás előtt törd bele a kedvenc csokoládédat és rugós keverővel keverd simára. Ha kész, folytasd a tojással, keverd nagyon simára.
  3. Vedd elő a preparált sütőformát a hűtőből, és öntsd bele a csokoládés tejszínt. Tedd a formát 180 fokra előmelegített sütőbe és süsd 20-25 percig, amíg a csokoládé réteg széle beáll, de a közepe még rezgős. Hagyd kihűlni, majd pár órára tedd a hűtőbe.
  4. Keverd ki a kávét a vízzel és a zselatint is egy másik tálkában a csomagolásán találhatóak szerint készítsd elő a felhasználásra.
  5. Géppel keverd össze a mascarpone-t, a tejszínt és a cukrot, majd add hozzá a kávét és a zselatint is. 
  6. Töltsd a mascarpone réteget a csokoládé rétegre, majd tedd vissza újabb pár órára a hűtőbe.
Ötletek a tálaláshoz: 

Ha teljesen kihűlt a torta, a tetejét szórd meg kakaóval és szeletekre vágva tálald.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?