Cézár saláta ez, ha nem is előírásszerűen elkészítve, éppen ezért a "Cézári" saláta elnevezés nem elütés, akaratlagosan sikerült ilyenre.
Kaptam egy felkérést a Gyártótól, hogy próbáljam ki a Papíruszt, az új terméküket. Sokáig gondolkodtam, hogy mit készítsek belőle, hiszen aki ismeri munkáimat, az tudja, hogy szeretem a rendhagyó különlegességeket. De hogyan legyen különleges, a szokványostól eltérő étel egy olyan csirkesültből, aminek az íze nem variálható, adott a termékből magából. Jó esetben mindenki ugyanazt hozza ki belőle, mint én.
Nem akartam valami nagyon nyakatekert megoldást választani, úgy szerettem volna egyedivé tenni az egyencsirkesültemet, hogy egy közismert receptben keljen életre. Egy olyan receptben, amivel van úgyis éppen elég munka, hogy a csirkesülttel már ne kelljen foglalkozni, az csak úgy lesz: gyorsan, egyszerűen és biztosan.
A Cézár saláta a csirkesülttel két legyet üt egycsapásra:
Mitől lett Cézári a Cézár saláta? Szárított Cranberry elrejtésével a salátában meglepetést okozhatsz magadnak illetve vendégeidnek: pikánsan édeskés íze jól illeszkedik a salátaöntet savanykás ízéhez, a fenyőmagok pedig... Nos a fenyőmagot talán nem is kell magyarázni, hiszen olyan finom akármiben is...
Hasznos linkjeim a recepthez:
Kruton, azaz pirított kenyérkocka házilag