Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Magok » Címkék » Alapanyag » Magok » fenyőmag

fenyőmag

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Kép: 

A fenyőmag csontszínű, hosszúkás alakú, kb. 1 cm hosszú édeskés, lágy és vajas ízű mag. Többféle fenyőfa termése alkalmas fogyasztásra, de leggyakrabban a Pinus sibirica, Pinus koraiensis vagy a Pinus gerardiana fenyőfélék használják. A magokat legtöbbször kézi munkával távolítják el a tobozból, ezért a fenyőmag ára magas.

Én azért használom nagyon gyakran a fenyőmagot, mert ízlik, de…

 

…a bölcs azt mondta:

Gondolataim a recepthez: 

Nagy rajongója vagyok a mediterrán ételeknek, akárcsak a tésztáknak, vagy éppen a birsalmának. A disznóhús már nem a kedvencem, de a sertésszűz kedvéért szívesen teszek kivételt.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Cézár saláta ez, ha nem is előírásszerűen elkészítve, éppen ezért a "Cézári" saláta elnevezés nem elütés, akaratlagosan sikerült ilyenre.

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Hálás feladat egy olyan tradícionális recepthez nyúlni, amelyiknek nincsen szigorú előírása. Így nem lesz lelkiismeretfurdalásom, ha saját verziót készítek belőle, senki nem tarthat még tiszteletlennek sem. Mindenképpen egy nappal előtte készítsd el, ahogy elfogyasztanád, engedd, hogy az ízek jól összeérjenek.

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Vannak kedvenc alapanyagaim, amelyekre ha rákattanok, sorra készítem belőle az ételvariációkat, amíg alapanyag ki nem fogy a konyhából. A kuszkuszt annyira szeretem, hogy mindig újra feltöltöm belőle a készleteket.

Külön öröm, ha kedvenc alapanyagaim találkoznak, mert a cider is ezek közé tartozik. 

Nagyon ízletes, gyümölcsös, könnyen elkészíthető étel. A "fügevirág " nélkül is...

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Aki kételkedne benne, bizony elképzelhető egy szicíliai étel tészta nélkül is. A csicseriborsó szintén nagy népszerűségnek örvend Szicíliában vagy akár az egész Mediterrán térségben. Néha a hal is kimaradhatna... De nem érdemes kihagyni a szardellafilét, ennyi halíz még egy csirke mellé is elfér, különösen ha szicíliai étel elkészítésére szánod el magad.

 

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Sok kedvencem akad a nemzetközi gasztronómia világában és ezek közé tartozik az arab konyha. Jellemző ízeket találsz ebben a jellemzően előételként fogyasztott ételben, de ha nem vágysz igazi nagy arab lakomára, akkor beérheted vele akár főételként is. Vendégség esetén készíts belőle jó sokat, fogyni fog! A töltelék receptje nagyon változó, lehet hússal vagy anélkül, lehet sós vagy édes. Még a formája is is tetszőleges: tekerhetsz rudacskákat, hajtogathatsz háromszög vagy négyszög alakú párnácskákat.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Mutattam már ezt azt Szicíliából, a nagy kedvencem, a rák hogyan is maradhatna ki a sorból... Az alapképlet hasonló ezeknél az ételeknél, talán csak azért, mert ezt az ízvariációt szeretem a legjobban. Változtatok benne egy-két alapanyagot, hol a húsfajtákat és hol a tésztafajtát cserélem ki alatta. De ha engem bárki megkérdez, én erre a variációra esküdnék...

Ebben a recepteben minden szinte benne van, ami jól mutatja az olasz és az arab konyha természetes fúzióját és én pont ezt szeretem benne...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2012

A karácsonyi asztal fő fogásának kiválasztása nem volt egyszerű feladat, végül úgy gondoltam, hogy a korábbi hónapokban annyi olasz, javarészt tésztás ételt készítettünk, hogy legyen az ünnepi főfogás is olasz.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

2010 Karácsonyán portugál menüt készítettem. A desszertek egyike volt ez a rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető kenyérpuding. Rég volt, de finom is volt... 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?

Oldalak