Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Sült csirkés Cézári saláta recept
Cézári saláta recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Cézár saláta ez, ha nem is előírásszerűen elkészítve, éppen ezért a "Cézári" saláta elnevezés nem elütés, akaratlagosan sikerült ilyenre.

Kaptam egy felkérést a Gyártótól, hogy próbáljam ki a Papíruszt, az új terméküket. Sokáig gondolkodtam, hogy mit készítsek belőle, hiszen aki ismeri munkáimat, az tudja, hogy szeretem a rendhagyó különlegességeket. De hogyan legyen különleges, a szokványostól eltérő étel egy olyan csirkesültből, aminek az íze nem variálható, adott a termékből magából. Jó esetben mindenki ugyanazt hozza ki belőle, mint én.

Nem akartam valami nagyon nyakatekert megoldást választani, úgy szerettem volna egyedivé tenni az egyencsirkesültemet, hogy egy közismert receptben keljen életre. Egy olyan receptben, amivel van úgyis éppen elég munka, hogy a csirkesülttel már ne kelljen foglalkozni, az csak úgy lesz: gyorsan, egyszerűen és biztosan

A Cézár saláta a csirkesülttel két legyet üt egycsapásra:

Mitől lett Cézári a Cézár saláta? Szárított Cranberry elrejtésével a salátában meglepetést okozhatsz magadnak illetve vendégeidnek: pikánsan édeskés íze jól illeszkedik a salátaöntet savanykás ízéhez, a fenyőmagok pedig... Nos a fenyőmagot talán nem is kell magyarázni, hiszen olyan finom akármiben is...

Hasznos linkjeim a recepthez:

Kruton, azaz pirított kenyérkocka házilag

 

 

Előkészítési idő: 
30 perc
Főzési, sütési idő: 
15 perc

Hozzávalók

4 szelet
csirkemell filé (enyhén kiklopfolva, ahogy azt a Papírusz használati utasítása kéri)
1 fej
római saláta (megmosva, megszárítva és darabkákra vágva)
1 egység
kruton (házilag készítve)
2 marék
szárított cranberry (azaz tőzegáfonya)
50 g
Fenyőmag (szárazon megpirítva)
2 db
Tojás (sárgája a salátaöntethez)
2 ek
dijoni mustár (a salátaöntethez)
6 db
Szardella filé (a salátaöntethez)
6 gerezd
fokhagyma (összezúzva a salátaöntethez)
4 ek
balzsam ecet (a salátaöntethez)
1 csomag
Papírusz sütőpapír (fokhagymás ízesítéssel)
1 ág
rozmaring levélkéi (apróra vágva)
1 db
Lime (reszelt héja és kicsavart leve a salátaöntethez)
1 tk
worchestershire szósz (a salátaöntethez)
4 dl
olivaolaj (a salátaöntethez)
5 dkg
Parmezán sajt (a salátaöntethez)
3 ek
Tejföl (a salátaöntethez)
  kis
Só (ízlés szerint a salátaöntethez)
  kis
Bors (ízlés szerint a salátaöntethez)
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. Készítsd el a krutont az itt található recept szerint: Kruton, azaz pirított kenyérkocka házilag
  3. Botmixerrel keverd össze a salátaöntet alapanyagait az olajig bezárólag. Az olajat folyamatos mixelés mellett lassan adagold hozzá.
  4. Add hozzá a sajtot, ízesítsd ízlésed szerint, majd hígítsd a tejföllel ízlésed szerint.
  5. Süsd meg a csirkemell szeleteket a Papírusz csomagolásán találhatóak szerint. Hagy kihűlni, majd vágd vékony csíkokra.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Egy nagy salátástálban keverd össze a salátát, a krutont, a cranberry-t, a fenyőmagot és a rozmaringot.
  2. Adj hozzá az öntetből akkora mennyiséget, ami az ízlésednek megfelel.
  3. Forgasd hozzá a csíkokra vágott csirkemell többségét, egy keveset megtarthatsz a tálaláshoz a saláta tetejére.
  4. Szedj egy-egy adagot tányérokra, tedd rájuk a megmaradt csirkemell húst.
  5. Ha gondolod, további reszelt parpezán sajttal még díszítheted a tálakat.
Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)