Jelenlegi hely

Címlap » Húsos ételek » Címkék » Húsos ételek » Disznó

Disznó

GOCK sertéshúsból vagy sertéshúst tartalmazó receptjeit lefelé görgetve találod, azok feltöltésének időrendjében.

Gondolataim a recepthez: 

Egy egyébként egészséges étkezésre törekvő családban sokszor gondot okozhat, ha néhány tagja enne húst, míg más családtagok pedig inkább nem. Már lejátszották azt a kompromisszum kereső menetet, hogy vagy a húsevők szokjanak le a szokásukról vagy a húst nemevők szokjanak vissza rá. Sem az egyik, sem a másik út nem bizonyult járhatónak. Marad a mindkét felet kielégítő duplikáló megoldás. ami viszont megnehezíti annak az életét, aki a vacsorát készíti. 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Olykor megmagyarázhatatlan kötödés alakul ki bennem bizonyos alapanyagokkal. Ezek egyike az ördögszekér gomba. Talán az érdekes formája miatt, talán az érdekes állaga miatt, ki tudja. Legtöbbször grillezni szoktam, de hogy ne legyen annyira beskatulyázva az egyik kedvenc gombám, tettem egy próbát vele a wokban.

Nem mintha kétségem lett volna afelől, hogy megállja a helyétakkor is, ha stir and fry technikával készül. Sertésszűz húst használtam hozzá és a végeredmény egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű, de ízletes étel lett.

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Mindenki ismeri, mindenki készíti és mindenki kedvence: a Lasagna.

Talán az egyik leghíresebb olasz ételreceptként ismert, az étel, ami eredetileg nem is olasz. Minden valószínűség szerint már az ókori görögök is készítettek Lasagnát, olyannyira, hogy maga az elnevezés is a görög Laganon szóból ered. Tudtunkkal a görög étel, csak mint technika hasonlatos a mai Lasagna receptekhez, ami annyit tett: tésztalapok között szósz és mindez megsütve.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

A világ egyik legközkedveltebb étele a sajtos makaróni, avagy ahogy máshol hívják: Mac and Cheese. Az alpesi verzió svájci eredetű, több évszázados múltra tekint vissza. Korábban inkább sajtos krumplinak is hívhatták volna, hiszen a tészta "csak" az 1800-as években jelent meg az ételben. Síterepek hüttéiben és éttermeiben Älpermagronen néven keresd (a szóösszetételben az első tag aligha szorul magyarázatra, a második tag pedig a makarónit takarja svájci németséggel).

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Azaz Bácskai rizseshús kínai módra...

A magyar-kínai receptek ötlete egy munka kapcsán fordult meg a fejemben. Sok idő telt el a megvalósulásig, pedig a receptek az eredeti elképzelések szerint készültek el. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi szükség van a bevált, tradicionális receptek közel sem hagyománytisztelő átiratára... A legjobb receptnek sem árt, ha felfrissül, de ennél gyakorlatiasabb szempont volt, hogy az ételek egészségesebbek, elkészítésük pedig gyorsabbá váljanak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (5 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Azaz Hentestokány kínai módra...

A magyar-kínai receptek ötlete egy munka kapcsán fordult meg a fejemben. Sok idő telt el a megvalósulásig, pedig a receptek az eredeti elképzelések szerint készültek el. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi szükség van a bevált, tradicionális receptek közel sem hagyománytisztelő átiratára... A legjobb receptnek sem árt, ha felfrissül, de ennél gyakorlatiasabb szempont volt, hogy az ételek egészségesebbek, elkészítésük pedig gyorsabbá váljanak.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Édesanyám igazán kiválóan készíti a hagyományos, habart fejtett bablevest. A friss fejtett babnak emlékeimre épült hagyománya lett (gyerekkorom nyarainak nélkülözhetetlen eleme volt a heti egy alkalmas babfejtegetés), sokszor el is készítem az ő receptje szerint, ami a mindenki által ismert és kedvelt recept. Mit is tudnék én hozzátenni egy ilyen recepthez, amit nyáridőben én is gyakran készítek?

Eljön azonban az a nap, amikor fejteni való bab még van, azonban bármennyire is szerethető a fejtett bableves, már unalmas.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Szokták mondani, hogy vannak elvetemült ötleteim. Szerencsére nem vagyok egyedül. Mikor rákattantam a Mákos tészta projektre, vadul gondolkodni kezdtem mindenféle párosításokon, így eszembe jutott a cékla is. Felmentem a világhálóra ellenőrizni, mennyire elrugaszkodott ötlet ez. Nem annyira sajnos. Találtam Észak-Olaszország vidékeiről származó recepteket, ahol raviolit készítenek így: cékla a tésztán belülre, a mák pedig a tésztán kívülre. 

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

HÚSVÉT 2014.

Minden évben van sonka, főtt tojás...

Biztos te is úgy vagy vele, hogy marad természetesen vasárnapra is. Meg hétfőre... De addigra már szoktam unni egy kicsit, de még mindig van sonka, főtt tojás... Ebben a receptben elhasználhatod a húsvéti maradékokat, de még a Húsvétot sem kell megvárni, ha egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, hétköznapi alapanyagokból álló tésztára vágysz.

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Végtelenül egyszerű, mondhatni parasztos étel, amelyhez hellyel- közel hasonlót készítenek leggyakrabban a Malloreddus tésztához, amely Szardínia jellegzetes tésztafajtája. Ezt az ételt különösebb főzőtudomány nélkül is gyorsan el tudod készíteni. Ha tudatosan táplálkozol, figyelembe veszed, hogy ez az étel elég kiadós, így ha lehet, ebédre fogyasszad.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve

Oldalak