Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Desszertek » Torták » Sütemények » Sütemény rózsa teához

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
8
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2012

Karácsonykor is van délután és ha máskor nem is, találhatsz időt arra, hogy elpihenj pár percre egy csésze tea mellett. Jól jönne hozzá egy kis sütemény?

Nem, a tea receptjét nem én fogom elárulni, én is így vettem. Ez a kedvenc teám az átható rózsa illatával és seregnyi gyógynövényből és fűszerből összeálló jellegzetesen izgalmas ízével. Soha nem ízesítem tovább se cukorral, se mézzel, se citrommal. Így a legjobb, csak úgy magában...

De még jobb süteménnyel. Ezzel a süteménnyel. Cantuccini néven találkozhatsz vele az üzletekben és megszámlálhatatlan variációja létezik. Valamilyen magokat mindig és olykor csokoládét is találsz ebben a szárazra sütött süteményben, a szádban olvad el a kedvenc teádat kortyolgatva hozzá.

Vagy inkább egy kávét kívántál meg hozzá?

Előkészítési idő: 
30 perc
Főzési, sütési idő: 
45 perc

Hozzávalók

30 dkg
Liszt
10 dkg
kakaó (22%-os holland kakaó)
8 dkg
Vaj (szobameleg)
25 dkg
Nádcukor
3 db
Tojás
20 dkg
Étcsokoládé (70%-os, apró darabokra vágva)
1 mk
Szódabikarbóna
1 ek
Vanília kivonat
1 tk
mandula kivonat
1 mk
instant kávé (egy evőkanál vízben feloldva)
2 marék
natúr pisztácia (lehéjazva)
  kis
Só (éppen egy csipetnyi)
Elkészítés: 
  1. Keverd össze a lisztet, a kakaó port, a sót és a szódabikarbónát.
  2. Keverd ki géppel a vajat a cukorral.
  3. Add hozzá egyenként a tojásokat.
  4. Öntsd hozzá a liszt keveréket, a kávét és a kivonatokat. Jól dolgozd össze.
  5. Add hozzá a csokoládé darabkákat és a pisztáciát, ezt már kézzel keverd a tésztához.
  6. Kivajazott őzgerinc formákba (2 db) töltsd át egyenletesen, amennyire lehet, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig.
  7. Vedd ki a sütőből és kb 20 percig hagyjad hűlni. Óvatosan emeld ki a formákból, mert a sütemény közepe még némileg képlékeny marad. Éles késsel vágd fel kb 1 cm-es szeletekre.
  8. Bélelj ki sütőtálcát zsírpapírral és fektesd bele a szeleteket, majd 90 fokra hűtött sütőben süssed tovább 30 percig. Félidőben minden szeletet fordíts át egyszer a másik oldalára.
  9. Vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni. Másnaptól kezdve lesz a legfinomabb. A kiszáradt süteményeket zárt edényben tároljad az elfogyasztásáig. 
Ötletek a tálaláshoz: 

Készítsd el a kedvenc teádat vagy éppen tejes kávédat. Tegyél mellé két-három szelet süteményt. Úgyis veszel hozzá még...

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?