Jelentése: valószínűleg"ujjperec" , a nocca szóból eredeztetve
Származási hely: Campania (design tészta)
Átlagos mérete: 25mm hosszú és 16mm széles
Amit a Gnocchi tésztáról GOCK gondol:
A világszerte ismert, leggyakrabban frissen készített galuskaféle Gnocchi-val alighanem már mindenki találkozott, ha másként nem, akkor az üzletek polcain frissentartó csomagolásban. A Gnocchi sokévszázados múltra tekint vissza és többféle alapanyagból is elkészíthető.
Talán a tisztelet, talán a Gnocchi világhíre, ismertsége késztethette a száraztészta gyárak ötletgazdáit, hogy a Gnocchi formáját száraztészta formájában gondolják újra. Igen, újragondolják, mert ez az üregesnek megalkotott tésztaforma felülről talán inkább egy elnagyolt tobozra, alulról nézve pedig sokkal inkább hasonlít egy nyitott kagylóra, mint a Gnocchi-ra. Előfordul, hogy a szobrászművész alkotása már csak nyomokban emlékeztet magára a modellre, de attól még ez mit sem von le az alkotás művészi értékéből.
A tészta formája tálcán kínálja a lehetőséget, hogy valamilyen szósszal együtt sütőbe tegyék, vagy hogy nyitott kagylóhéjába finoman darabos tésztaszószt zárjon.
Még nincsen.