Vannak receptek, amelyek túlságosan is egyértelműek. Ettől még lehet vitatkozgatni apróságokon, hogy milyen legyen a hús, milyen zsírtartalommal és így tovább... De a pörkölt, az pörkölt. Nem nehéz elkészíteni, mégis van, hogy félresikerül. Kell hozzá némi türelem és figyelem, meg persze minőségi alapanyagok. Ez még a borra is igaz. A legjobb pörköltet is tönkreteszi, ha valami bornak csúfolt löttyöt használsz hozzá, például.
Miért kell bele kurkuma?
Nem, nem kell.
De jó bele. Egyrészt egészséges, másrészt érdekes, egyedi ízt a pörköltnek. Mielőtt bárki a fejemre önt egy vödör hideg vizet... Nem elfelejteni: a kurkuma ugyan valóban ázsiai eredetű fűszer, ugyanakkor már honfoglaló őseink is találkoztak vele a kereskedelmi útvonalakon. És ha már találkoztak vele, bizony, használták is. Akkortájt őseink nem idegenkedtek a gazdag ízvilágtól, bátran és biztos kézzel, jó ízléssel használtak garmadányi fűszert az ételeikben.
Kóstold meg így, szerintem ízleni fog.
Hasznos linkjeim a recepthez:
Olvass érdekességeket, információkat a receptben használt alapanyagokról itt:
Szedj egy-egy adag pörköltet és tarhonyát egy tányérba és szórd meg aprított petrezselyemmel.