Leggyakrabban piros vagy zöld színben találkozhatsz ezzel az Európában széleskörben elterjedt paprika fajtával. A Cayenne paprikából nemesítették, így formája és erőssége is ahhoz hasonló. Egy centiméternél nem szélesebb 5-10 cm hosszú vékony formájú paprika.
Scoville értéke: 30 000-50 000
Hogyan használd?
Semleges, friss íze széleskörű felhasználást biztosít. Használhatod szinte bármilyen ételbe, ha szereted a csípős, erős ízeket. Természetesen legjobb frissen felhasználva, ezért termeszd a konyhakertedben (ahogy én is teszem), akár a konyhád ablakában, vagy vásárold frissen, ha lehet.
Ki is száríthatod, ha túl sok termett, ehhez csak meg kell mosnod, meg kell törölgetned és a száránál fogva felfűzve és felakasztva pár hétig jól szellőztetett helységben szárítanod. Kiszáríthatod akár sütőben is, 40 fokon, résnyire nyitvahagyott sütőajtó mellett pár óra alatt szépen kiszárad. A kiszáradt paprikát elteheted egészben vagy össze is morzsolhatod, esetleg porrá őrölheted.
Receptjeiemben, ahol fűszerként az alapanyagok között morzsolt chili paprikát említek, ezt a fajtát értsd alatta.