Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc3473 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Lefelé görgetve találod GOCK chili paprikával készített receptjeit, azok feltöltésének időrendjében.
Ha magáról a paprikáról, mint alapanyagról szeretnél olvasni, kattints ide:Holland chili paprika
Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Rebarbara lekvárt használtam fel.
...azaz hogyan hasznosítsuk a húsvéti maradék sonkát.
A pörkölt az pörkölt, akárhol is készítik szerte a világon. Mégis ki így, ki meg úgy készíti a maga pörköltjét, még Magyarországon is. Ez azért jó, mert lehet rajta vitatkozni, hogyan is készül az IGAZI pörkölt. Más országok gasztronómiai palettáján is helyet követel magának a pörkölt készítés. Az alapok hasonlóak, mégis akadnak eltérések. Eltérések az alapanyagokban és az elkészítés módjában.
A mindenre nyitott olasz zöldségleves (a Minestrone) konyhai véletlenek folytán számos "idegen" alapanyagok befogadásával ismerősen ismeretlen étellé varázsolta magát.
Egy új recept megszülethet minden koncepció nélkül született, csak úgy... Véletlenül.
Ebben a receptben inkább a csirkemell hátterezik a gombáknak, mint fordítva, így vegáknak is alkalmas a recept, ha egyszerűen csak kihagyják belőle a húst. A két széleskörben szerte a világon ismert és használt ázsiai eredetű gombafajta tökéletesen kiegészítik egymást, ízben és állagban egyaránt. Fontos, hogy a Shimeji gombát hagyd úgy, ahogy van, ne szabdald, rövidítsd. A gombák homogén fehérségét megtöri a vékonyra szeletelt friss zöldség üde színe és ropogós állaga.
Chilit készíthetsz zöldbabból is, különösen akkor, ha tele van a konyhakerted zöldbabbal és kezded már unni a zöldbab főzeléket és levest: inkább a zöldbab valami különlegesebb felhasználására vágysz.
A különleges ízt adó szárított paprikákat helyettesítheted chili fűszerkeverékkel, de használhatod hozzá a Maggi chilis bab alapját is.
Olykor megmagyarázhatatlan kötödés alakul ki bennem bizonyos alapanyagokkal. Ezek egyike az ördögszekér gomba. Talán az érdekes formája miatt, talán az érdekes állaga miatt, ki tudja. Legtöbbször grillezni szoktam, de hogy ne legyen annyira beskatulyázva az egyik kedvenc gombám, tettem egy próbát vele a wokban.
Nem mintha kétségem lett volna afelől, hogy megállja a helyétakkor is, ha stir and fry technikával készül. Sertésszűz húst használtam hozzá és a végeredmény egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű, de ízletes étel lett.
Mindenki ismeri, mindenki készíti és mindenki kedvence: a Lasagna.
Talán az egyik leghíresebb olasz ételreceptként ismert, az étel, ami eredetileg nem is olasz. Minden valószínűség szerint már az ókori görögök is készítettek Lasagnát, olyannyira, hogy maga az elnevezés is a görög Laganon szóból ered. Tudtunkkal a görög étel, csak mint technika hasonlatos a mai Lasagna receptekhez, ami annyit tett: tésztalapok között szósz és mindez megsütve.
A Magyar-kínai receptek ötlete egy munka kapcsán fordult meg a fejemben. Sok idő telt el a megvalósulásig, pedig a receptek az eredeti elképzelések szerint készültek el. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi szükség van a bevált, tradicionális receptek közel sem hagyománytisztelő átiratára... A legjobb receptnek sem árt, ha felfrissül, de ennél gyakorlatiasabb szempont volt, hogy az ételek egészségesebbek, elkészítésük pedig gyorsabbá váljanak.
Mondják, hogy egy film mondanivalóját a filmben megmagyarázni szájbarágós dolog, de ez nem film, hanem étel. Tehát egy kis címmagyarázatként ehhez a könnyed, mégis ízekkel teli ételhez: Lazacra épül, Lasagnette tésztán, szóval... Na, innen már nem folytatnám.
- Guido, te olasz vagy, igaz? Akkor ismersz egy jó spagetti szósz receptet? - kérdezi Kevin Costner (egy egyébként kissé félresikerült akciófilmben) a WC kagylóhoz kötözött alvilági ellenfelét félig apaként, félig pedig bérgyilkosként. Guido, hogy mentse az irháját már (átszellemülten el is feledve egy pillanatra, hogy veszélyben az élete) diktálja is a telefonba az anyai örökség részeként átadott spagetti szósz receptjét Coster lányának. Aki éppen randira készül, éppen a szörnyen nagy terrorista fiával...