Jelenlegi hely

Címlap » Alapanyag » Zöldségek » Paprikák » Címkék » Alapanyag » Zöldségek » Paprikák » Holland chili paprika

Holland chili paprika

Lefelé görgetve találod GOCK chili paprikával készített receptjeit, azok feltöltésének időrendjében.

Ha magáról a paprikáról, mint alapanyagról szeretnél olvasni, kattints ide: Holland chili paprika

Gondolataim a recepthez: 

Ebben a receptben inkább a csirkemell hátterezik a gombáknak, mint fordítva, így vegáknak is alkalmas a recept, ha egyszerűen csak kihagyják belőle a húst. A két széleskörben szerte a világon ismert és használt ázsiai eredetű gombafajta tökéletesen kiegészítik egymást, ízben és állagban egyaránt. Fontos, hogy a Shimeji gombát hagyd úgy, ahogy van, ne szabdald, rövidítsd. A gombák homogén fehérségét megtöri a vékonyra szeletelt friss zöldség üde színe és ropogós állaga.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Chilit készíthetsz zöldbabból is, különösen akkor, ha tele van a konyhakerted zöldbabbal és kezded már unni a zöldbab főzeléket és levest: inkább a zöldbab valami különlegesebb felhasználására vágysz.

A különleges ízt adó szárított paprikákat helyettesítheted chili fűszerkeverékkel, de használhatod hozzá a Maggi chilis bab alapját is. 

Hasznos linkjeim a recepthez: 

Reszelt hús recept

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Olykor megmagyarázhatatlan kötödés alakul ki bennem bizonyos alapanyagokkal. Ezek egyike az ördögszekér gomba. Talán az érdekes formája miatt, talán az érdekes állaga miatt, ki tudja. Legtöbbször grillezni szoktam, de hogy ne legyen annyira beskatulyázva az egyik kedvenc gombám, tettem egy próbát vele a wokban.

Nem mintha kétségem lett volna afelől, hogy megállja a helyétakkor is, ha stir and fry technikával készül. Sertésszűz húst használtam hozzá és a végeredmény egy nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű, de ízletes étel lett.

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Mindenki ismeri, mindenki készíti és mindenki kedvence: a Lasagna.

Talán az egyik leghíresebb olasz ételreceptként ismert, az étel, ami eredetileg nem is olasz. Minden valószínűség szerint már az ókori görögök is készítettek Lasagnát, olyannyira, hogy maga az elnevezés is a görög Laganon szóból ered. Tudtunkkal a görög étel, csak mint technika hasonlatos a mai Lasagna receptekhez, ami annyit tett: tésztalapok között szósz és mindez megsütve.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Azaz káposztástészta kínai módra...

A Magyar-kínai receptek ötlete egy munka kapcsán fordult meg a fejemben. Sok idő telt el a megvalósulásig, pedig a receptek az eredeti elképzelések szerint készültek el. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi szükség van a bevált, tradicionális receptek közel sem hagyománytisztelő átiratára... A legjobb receptnek sem árt, ha felfrissül, de ennél gyakorlatiasabb szempont volt, hogy az ételek egészségesebbek, elkészítésük pedig gyorsabbá váljanak.

Recept értékelése: 
Average: 5 (2 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Mondják, hogy egy film mondanivalóját a filmben megmagyarázni szájbarágós dolog, de ez nem film, hanem étel.  Tehát egy kis címmagyarázatként ehhez a könnyed, mégis ízekkel teli ételhez:  Lazacra épül, Lasagnette tésztán, szóval... Na, innen már nem folytatnám.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

- Guido, te olasz vagy, igaz? Akkor ismersz egy jó spagetti szósz receptet? - kérdezi Kevin Costner (egy egyébként kissé félresikerült akciófilmben) a WC kagylóhoz kötözött alvilági ellenfelét félig apaként, félig pedig bérgyilkosként. Guido, hogy mentse az irháját már (átszellemülten el is feledve egy pillanatra, hogy veszélyben az élete) diktálja is a telefonba az anyai örökség részeként átadott spagetti szósz receptjét Coster lányának. Aki éppen randira készül, éppen a szörnyen nagy terrorista fiával...

Recept értékelése: 
Average: 4.5 (6 szavazat)
Gondolataim a recepthez: 

Vannak olyan receptek, amelyek ugyan elkészíthetőek az év bármelyik napján, ugyanakkor a legintenzívebb, leggazdagabb ízhatást az alapanyagok szezonjában érhetők el. Ezt a receptet is a konyhakertem diktálta: éppen rengeteg koktélparadicsom és zöldbab érik. Ki az, aki hagyná megromlani ezeket leszedetlenül a konyhakertben? A zöldfűszerekről nem is beszélve, amelyek szinte feldolgozhatatlan mennyiségben teremnek nálam. Alkalmazd őket a lehetőségedhez és az ízlésedhez mérten. Variálhatsz még friss szurokfűvel és/vagy tárkonnyal is.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

Noha általánosságban megkívánt, hogy egy étel tartalmazzon színekben is kontrasztot, a fekete mégsem tartozik a kedvenc színek közé a tányéron. Ahogy azonban szívesen veszek fel egy fekete pulóvert fekete nadrággal, így szívesen teszek a tányérra feketített lazacot, ahol a lazac rózsaszínsége éppencsak átsejlik a fekete szín alól és körítem egy igen széles metélttel, ami csak félig látszik ki a fekete pesto alól.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
Gondolataim a recepthez: 

A Minestrone dallamosan hangzatos neve ellenére egyszerű zöldségleves olasz módra. A receptje meglehetősen nyitott és ez így is van rendjén. A leves receptje követi a konyhakert aktualitásait, azaz a variációk lebonthatóak évszakokra, de némi túlzással akár napokra is: két egyforma Minestrone nem készül, mert az összeállítása azon múlik, hogy milyen zöldség érik a konyhakertben. A legjobb esetben a saját konyhakertben természetesen.

Recept értékelése: 
Average: 3.8 (6 szavazat)

Oldalak