Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Articsókás csirkemell spagetti
Articsókás csirkemell spagetti
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Nem feltétlenül szentségtörés, ha egy munkás hétköznapon hazafelé jut csak eszünkbe, hogy a hűtő üres... A sarki hentesnél még zárás előtt sikerül egy kis csirkemellet venni és közben lázasan gondolkodunk...

Mit készítsünk a családnak, ami gyorsan az asztalra kerülhet.

Hazaérve áldjuk az eszünk, hogy a kamrában akad egy-két konzerv. A szemünk megakad egy articsóka konzerven. Reggelről maradt még két paradicsom és hosszas kutakodás után találunk egy kis szárított gombát is a polcon. Tészta mindig van otthon és ezzel már sínen is vagyunk...  

Hasznos linkjeim a recepthez:

Tudod, hogy miért egészségesebb teljes kiőrlésű durum lisztből készített spagettit használni? Ha nem, kattints ide: Spaghetti Integrali

A rozmaring egészséges és remek ízt ad ennek az ételnek. Ismered a rözmaringhoz kötődő népi hagyományokat? Ha nem, kattints ide: rozmaring

A paradicsom közismert, de érdemes elolvasni, hogy mennyire egészséges is: Paradicsom

 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
25 perc

Hozzávalók

50 dkg
csirkemell (vékony csíkokra vágva)
50 dkg
Spaghetti Integrali (teljes kiőrlésű spagetti)
1 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
8 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1 doboz
articsóka (lecsepegtetve, apróra vágva)
5 dkg
Vargánya gomba (szárított, meleg vízben áztatva)
2 db
Paradicsom (héját lehúzva, apróra vágva)
2 dl
Tejszín
1 ág
Rozmaring (levélkéi apróra vágva)
1 ág
borsikafű (levélkéi apróra vágva)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
7 ek
olivaolaj
Elkészítés: 
  1. A csíkokra vágott húst forgasd össze a vágott zöldfűszerekkel, a fokhagyma felével, ízlés szerinti mennyiségű sóval és borssal, valamint két evőkanál olajjal. Tedd félre.
  2. Készítsd elő az összes többi alapanyagot a Hozzávalókban megadottak szerint. Szűrd le és forgasd össze egy evőkanál olajjal.
  3. Főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
  4. Közben egy nagyméretű serpenyőben 2 evőkanál olajon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a húst és pirítsd fehéredésig 6-8 percen keresztül. Szedd ki, tartsd melegen.
  5. A visszamaradt olajon pirítsd egy percig, majd add hozzá az apróra vágott articsókát és a paradicsomot, pirítsd tovább 6 percig.
  6. Közben szűrd le a gombát és vágd apróra és már mehet is az articsóka társaságába a gomba áztatólevével együtt. Ízlésed szerint sózzad és borsozzad, majd párold addig, amíg a folyadék zöme el nem párolog.
  7. Add hozzá a húst, jól forgasd össze, majd öntsd fel a tejszínnel és párold készre további két-három perc alatt.
  8. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a tányérra egy adag spagettit, készíts egy kis fészket a szósznak, amit ide merjél. Ha gondolod, megszórhatod egy kevés frissen reszelt parmezán sajttal is, de igazán nem fontos. Ízlésed szerint díszítheted félretett zöldfűszer ágacskával és paradicsommal (esetleg szárított paradicsommal). 

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve