Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Vegetáriánus » Baszk lecsó recept

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A reggelit a legfontosabb étkezésnek tartják, ennek ellenére nem járok messze az igazságtól, ha úgy gondolom, hogy a legtöbben ezt a napszakot hagyják kulináris élvezetek nélkül. Ahogy én is. Mert sosincs semmire se időnk, reggel a nagy rohanásban aztán különösen nem.

Képzeld el azt a hétvégi napot, amikor nem tervezel sehová sem rohanást. Kicsit később kelsz fel a szokásosnál, nyugodtabb és kipihentebb vagy.  És éhes... Farkaséhes.

Itt a lehetőség, hogy villásreggelit készíts... 

 

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

8 db
Tojás (felverve)
3 db
Kaliforniai paprika
15 dkg
főtt sonka (kockákra vágva)
1 db
Vöröshagyma (vékonyan szeletelve)
8 gerezd
fokhagyma
2 db
Paradicsom
15 dkg
Burgonya (kockákra vágva)
1 mk
Gyömbér (őrölt)
8 db
Bazsalikom levél (friss, apróra vágva)
1 ág
Rozmaring (friss, apróra vágva)
4 ek
olivaolaj
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
4 szelet
kenyér
Elkészítés: 
  1. Készítsd elő az alapanyogat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
  2. A paprikákat spricceld le olivaolajjal és tedd a sütőbe legmagasabb hőfok mellett. Süsd addig, amíg megfeketedik a héja (forgasd meg olykor őket).
  3. Egy hőálló tálkába tegyél 4 gerezd fokhagymát a héjával együtt és spricceld meg olivaolajjal. Tedd a paprikák mellé és süsd puhára.
  4. Csomagold be egy konyharuhába pár percre.
  5. A kihűlt paprikákról szedd le a héját, csumázd ki, vágd négyfelé, majd szeleteld kb egy centiméteres csíkokra.
  6. Vágd be a paradicsom végét, tedd forrásban lévő vízbe és tartsd benne addig, amíg kunkorodni nem kezd a héja.
  7. Hűtsd le és válaszd le a héját, majd vágd kockákra.
  8. A krumplit hámozd meg, vágd kis kockákra és gőzpárolóban 100 celsius fokon 12 percig, vagy sós vízben főzd puhára. Szűrd le és tedd félre.
  9. A vöröshagymát tisztítsd meg, vágd hosszában ketté és vékonyan szeleteld fel.
  10. A maradék fokhagyma gerezdeket zúzd össze késlappal.
  11. Verd fel enyhén a tojásokat a gyömbérrel, egy kevés sóval és borssal.
  12. Egy serpenyőben hevíts olajat pirítsd üvegesre a szeletelt hagymát, majd tedd hozzá az összezúzott fokhagymát is.
  13. A következő lépcsőben add hozzá a paradicsomot, a sült paprikát, a főtt krumplit és a bazsalikomot. Olykor kevergetve hagyd a tűzön öt percig.
  14. Add hozzá a sonkát, kevergesd tovább két-három percig.
  15. Öntsd hozzá a felvert tojásokat és süsd össze, de ne túl keményre.
  16. Közben pirítsd meg a kenyér szeleteket.
  17. Ecsettel kenjél meg minden szeletet egy kevés olívaolajjal, kend meg sült fokhagymával, majd szórd meg az apróra vágott rozmaringgal.
Ötletek a tálaláshoz: 

Szedj a tányérra a lecsóból és kínáld hozzá fokhagymás pirítóst.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?