Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module100 sor).
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc3473 sor).
Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc394 sor).
Lefelé görgetve találod GOCK spanyol receptjeit, azok feltöltésének időrendjében.
...azaz hogyan hasznosítsuk a húsvéti maradék sonkát.
A pörkölt az pörkölt, akárhol is készítik szerte a világon. Mégis ki így, ki meg úgy készíti a maga pörköltjét, még Magyarországon is. Ez azért jó, mert lehet rajta vitatkozni, hogyan is készül az IGAZI pörkölt. Más országok gasztronómiai palettáján is helyet követel magának a pörkölt készítés. Az alapok hasonlóak, mégis akadnak eltérések. Eltérések az alapanyagokban és az elkészítés módjában.
A reggelit a legfontosabb étkezésnek tartják, ennek ellenére nem járok messze az igazságtól, ha úgy gondolom, hogy a legtöbben ezt a napszakot hagyják kulináris élvezetek nélkül. Ahogy én is. Mert sosincs semmire se időnk, reggel a nagy rohanásban aztán különösen nem.
Képzeld el azt a hétvégi napot, amikor nem tervezel sehová sem rohanást. Kicsit később kelsz fel a szokásosnál, nyugodtabb és kipihentebb vagy. És éhes... Farkaséhes.
Bármennyire is szereted az olasz tésztaszószokat, bármennyire is variálod, olykor vágyhatsz egy másféle ízvilágra. Ha maradsz a Mediterrán környékén, az lehet spanyolos például...
Nem olyan rég készítettem egy vegetáriánus levest mexikói ízekkel. Eredetileg szerettem volna egy bőségesen húsos mexikói verziót szembeállítani vele, aztán végül spanyol módra készült el ez a leves.
Ezt a receptet egy versenyre készítettem, ahol a kiírás szerint az olajbogyónak egyben kell maradnia. Nem sokat gondolkodtam azon, hogy mit készítsek: hát Olajbogyót! Rögtön hármat, igaz félbevágva. De töltve. Az elsőt olajbogyó krémmel, a másodikat ecetes fokhagyma krémmel, míg a harmadikat sült paprika krémmel töltve. Kicsit nagyobbak, még félbevágva is, az igazinál és talán kell egy kis fantázia is ahhoz, hogy valaki felismerje…