Jelenlegi hely

Címlap » Nemzetközi gasztronómia » Mediterrán ételek » Címkék » Nemzetközi gasztronómia » Mediterrán ételek » Spanyol

Spanyol

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).

Lefelé görgetve találod GOCK spanyol receptjeit, azok feltöltésének időrendjében.

Gondolataim a recepthez: 

...azaz hogyan hasznosítsuk a húsvéti maradék sonkát.

A pörkölt az pörkölt, akárhol is készítik szerte a világon. Mégis ki így, ki meg úgy készíti a maga pörköltjét, még Magyarországon is. Ez azért jó, mert lehet rajta vitatkozni, hogyan is készül az IGAZI pörkölt. Más országok gasztronómiai palettáján is helyet követel magának a pörkölt készítés. Az alapok hasonlóak, mégis akadnak eltérések. Eltérések az alapanyagokban és az elkészítés módjában. 

Recept értékelése: 
Average: 4.4 (9 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A reggelit a legfontosabb étkezésnek tartják, ennek ellenére nem járok messze az igazságtól, ha úgy gondolom, hogy a legtöbben ezt a napszakot hagyják kulináris élvezetek nélkül. Ahogy én is. Mert sosincs semmire se időnk, reggel a nagy rohanásban aztán különösen nem.

Képzeld el azt a hétvégi napot, amikor nem tervezel sehová sem rohanást. Kicsit később kelsz fel a szokásosnál, nyugodtabb és kipihentebb vagy.  És éhes... Farkaséhes.

Itt a lehetőség, hogy villásreggelit készíts... 

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Bármennyire is szereted az olasz tésztaszószokat, bármennyire is variálod, olykor vágyhatsz egy másféle ízvilágra. Ha maradsz a Mediterrán környékén, az lehet spanyolos például...

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ezt az előételt a II. Andalúz receptversenyre (2012) készítettem, amit végül ezzel a recepttel -nagy örömömre - meg is nyertem.

Recept értékelése: 
Average: 5 (16 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nem olyan rég készítettem egy vegetáriánus levest mexikói ízekkel. Eredetileg szerettem volna egy bőségesen húsos mexikói verziót szembeállítani vele, aztán végül spanyol módra készült el ez a leves.

Csak húsevőknek!

 

Hasznos linkjeim a recepthez:

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ki ne hallott volna, ki ne kóstolta volna még ezt a méltán híres spanyol nemzeti ételt?

Ne hívd rizses húsnak, bár végtelenül leegyszerűsítve erről van szó...

Recept értékelése: 
Average: 5 (23 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Ezt a receptet egy versenyre készítettem, ahol a kiírás szerint az olajbogyónak egyben kell maradnia. Nem sokat gondolkodtam azon, hogy mit készítsek: hát Olajbogyót! Rögtön hármat, igaz félbevágva. De töltve. Az elsőt olajbogyó krémmel, a másodikat ecetes fokhagyma krémmel, míg a harmadikat sült paprika krémmel töltve. Kicsit nagyobbak, még félbevágva is, az igazinál és talán kell egy kis fantázia is ahhoz, hogy valaki felismerje…

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?