Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Borjúszűz rákkal és egy félholdnyi burgonyával

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

2012 KARÁCSONYKell-e inspirálóbb előétel vagy akár főétel, mint ez az elkészítésében ugyan végtelenül egyszerű, mégis nemes alapanyaGOCKban gazdag étel? Natúr borjúszűz, egy szelet finom sonka és három királyrák... Rukkola pestoval bolondított tejszínes öntettel, fehérrépa chips-el és egy félholdra formázott sült borgonyával...Csukd be a szemed és már érzed is az ízét a nyelveden....

Előkészítési idő: 
10 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

20 dkg
borjúszűz (korongformára vágva)
4 szelet
prosciutto crudo (pármai sonka)
2 db
kifli burgonya (félhold alakú formával félbevágva)
2 db
Fehérrépa (megtisztítva és hosszanti irányban vékonyan szeletelve)
2 dl
főzőtejszín
1 ek
rukkola pesto (vagy más zöld pesto)
12 db
Királyrák (megtisztítva)
  kis
Vaj (a sütéshez)
3 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
  kis
olivaolaj (a sütéshez)
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam. 2. A burgonyákat locsold meg egy kevés olívaolajjal, sózzad és borsozzad ízlésed szerint, majd 230 fokra előmelegített sütőben süssed 30 percig vagy amíg szépre és puhára nem sül. A burgonyával együtt tedd be a répa szeleteket is, de azokat kb. tíz perc után vedd ki, ha már jó édesre és roporósra sültek.3. Hevíts fel egy evőkanálnyi vajat egy kisméretű lábosban, futtass meg rajta egy gerezdnyi összezúzott fokhagymát, majd öntsd fel a tejszínnel.4. Hevítsd forráspont közelébe, keverd bele a pestot, majd főzzed önthető és neked tetsző sűrűségűre. Sózzad, borsozzad ízlésed szerint. Tedd félre, tartsd melegen.5. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés vajat, pirítsd meg benne a maradék fokhagymát, majd a fokhagymát halászd ki belőle és dobd is ki.6. Süsd barnára a borjúszűz korongok mindkét oldalát a fokhagymás vajon, majd ízlésed szerint sózzad és borsozzad. Tedd félre, tartsd melegen.7. Ugyanebben a serpenyőben pirítsd rózsaszínűre a rákokat mindkét oldalán. Sózzad, borsozzad ízlésed szerint.

Ötletek a tálaláshoz: 

Helyezz el egy szelet sonkát a tányérra. Tegyél rá néhány répa chips-et, majd helyezz rá 2-2 sült borjút. Önts rá egy kevés pestos öntetet, majd ültess a tetejére 3-3 rákot, egymással szemben. Valahová a tányérra helyezz el egy félholdnyi sült burgonyát.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?