A cranberry fasírt nem csak főételnek jó, hanem előételnek is nagyon beválhat. Ha így készíted el!
Hasznos linkjeim a recepthez:
A Cranberry ketchup receptje: Ketchup recept másképpen
Érdekességek, információk a tőzegáfonyáról (Cranberry): Tőzegáfonya, azaz cranberry
1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olivaolajat és pirítsd meg benne a hagymát üvegesre.
3. Add hozzá a fokhagymát, a zsályát, a zellerszárat ás a sárgarépát, kevergesd tovább 2-3 percig. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint. Vedd le a tűzről, tedd félre.
4. Egy tálba szórd a zsemlemorzsát, öntsd fel a tejjel és keverd össze.
5. Egy nagy keverőtálban jól dolgozd össze a húsokat, a tojást, a tejes zsemlemorzsát, a vöröshagymás keveréket, a cranberry ketchup-ot, a petrezselymet, a paprikát és a Worcestershire szószt. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
6. Kellően olajozz ki négy szögletes, vagy éppen kerek desszertformát.
7. Töltsd bele a keveréket kb egyharmad magasságban, egyenletesen oszd el és zömítsed. A tetejét vékonyan vond be cranberry ketchup réteggel.
8. Süsd 20 percen keresztül 190 fokra előmelegített sütőben.