Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Előételek » Cranberry pulykafasírt polentával

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/space/www/gock/www/includes/bootstrap.inc 3473 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

A cranberry fasírt nem csak főételnek jó, hanem előételnek is nagyon beválhat. Ha így készíted el!

Hasznos linkjeim a recepthez:

A Cranberry ketchup receptje: Ketchup recept másképpen

Érdekességek, információk a tőzegáfonyáról (Cranberry): Tőzegáfonya, azaz cranberry

Előkészítési idő: 
20 perc
Főzési, sütési idő: 
30 perc

Hozzávalók

25 dkg
pulykamell (ledarálva)
15 dkg
Pulykacomb (ledarálva)
150 ml
Zsemlemorzsa
30 ml
Tej
60 ml
Cranberry ketchup (receptjének a linkjét megtalálod a recept végén)
1 db
Tojás (felverve)
1⁄2 fej
Vöröshagyma (apróra vágva)
2 gerezd
fokhagyma (összezúzva)
1⁄2 db
Halványító zellerszár (lereszelve)
1 db
sárgarépa (kicsi, lereszelve)
1 db
zsályalevél (apróra vágva)
1⁄2 csokor
Petrezselyem levél (apróra vágva)
1 mk
Fűszer paprika
  kis
Só (ízlés szerint)
  kis
Bors (ízlés szerint)
  kis
olivaolaj
1 csokor
snidling (a tálaláshoz)
Elkészítés: 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olivaolajat és pirítsd meg benne a hagymát üvegesre.
3. Add hozzá a fokhagymát, a zsályát, a zellerszárat ás a sárgarépát, kevergesd tovább 2-3 percig. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint. Vedd le a tűzről, tedd félre.
4. Egy tálba szórd a zsemlemorzsát, öntsd fel a tejjel és keverd össze.
5. Egy nagy keverőtálban jól dolgozd össze a húsokat, a tojást, a tejes zsemlemorzsát, a vöröshagymás keveréket, a cranberry ketchup-ot, a petrezselymet, a paprikát és a Worcestershire szószt. Sózzad és borsozzad ízlésed szerint.
6. Kellően olajozz ki négy szögletes, vagy éppen kerek desszertformát.
7. Töltsd bele a keveréket kb egyharmad magasságban, egyenletesen oszd el és zömítsed. A tetejét vékonyan vond be cranberry ketchup réteggel.
8. Süsd 20 percen keresztül 190 fokra előmelegített sütőben.

Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Készíts a snidling szálakból kis máglyarakást, erre helyezd fel a formát, benne a fasírttal.
  2. Óvatosan húzd le a formát róla és a tányérra tegyél még mellé egy keveset a cranberry ketchup-ból.
Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?