Jelenlegi hely

Címlap » Szezonális receptek » Címkék » Szezonális receptek » Tél

Tél

Gondolataim a recepthez: 

Mikor beköszönt a zord (na, ilyen nincs is már nálunk) tél, az autókat fel kell készíteni az év leghidegebb (ez legalább még igaz Magyarországon is) szezonjára. Átcseréljük a nyári gumikat télire, töltünk bele fagyálló ablakmosót, ellenőrizzük a hűtővíz fagyállóságát és még sorolhatnám...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A tőzegáfonyát a kínaiak valószínűleg a legritkább esetben dobják a wokba, pedig ez egy érdekes lehetőség a kacsamellhez illeszkedő édes-savanyú szósz elkészítéséhez.

A kacsamell zsírját menet közben nyugodtan kisütheted, jó lesz a zsíroskenyérre lilahagymával ínséges időkre. Ebben a receptben a kacsa zsírjára semmi szükség, így a kacsa is elveszti a sokak által nem kedvelt erős kacsaízt, helyette azonban kellemesen édeskésen savanykás gyümölcsös közegbe kerül.

Recept értékelése: 
Average: 5 (1 vote)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Régebben jártam sokfelé szerte a világban. Akár mint túrista, akár üzleti úton. Akárhol is jártam, mindig igyekeztem a helyi gasztronómia legalább egy kis darabkáját megismerni. Már nem járom a világot, hacsak...

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A hüvelyesek általában, de az Adzuki bab még társai közül is kiemelkedően egészséges alapanyag. Magas a fehérjetartalma, amely nagyon hasonlít az állati eredetű fehérjék összetételéhez, így kitűnő húspótló. Magas rosttartalma számos jótékony hatással bír, így segíti a vérnyomás normalizálását, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódásuk miatt mérséklik a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozást, ez által enyhítik a cukorbetegek panaszait is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (8 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A Minestrone dallamosan hangzatos neve ellenére egyszerű zöldségleves olasz módra. A receptje meglehetősen nyitott és ez így is van rendjén. A leves receptje követi a konyhakert aktualitásait, azaz a variációk lebonthatóak évszakokra, de némi túlzással akár napokra is: két egyforma Minestrone nem készül, mert az összeállítása azon múlik, hogy milyen zöldség érik a konyhakertben. A legjobb esetben a saját konyhakertben természetesen.

Recept értékelése: 
Average: 3.8 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Szokták mondani, hogy vannak elvetemült ötleteim. Szerencsére nem vagyok egyedül. Mikor rákattantam a Mákos tészta projektre, vadul gondolkodni kezdtem mindenféle párosításokon, így eszembe jutott a cékla is. Felmentem a világhálóra ellenőrizni, mennyire elrugaszkodott ötlet ez. Nem annyira sajnos. Találtam Észak-Olaszország vidékeiről származó recepteket, ahol raviolit készítenek így: cékla a tésztán belülre, a mák pedig a tésztán kívülre. 

Recept értékelése: 
Average: 4.2 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Tél közepén, bármennyire is enyhe volt eddig, már vágyakozunk a tavaszra. Mi sem fejezhetné ki ezt jobban, mint ez a gyümölcsben gazdag tésztasaláta recept, amely télies alapanyagokból készült, megjelenésével mégis már a tavaszt vágyja?

Recept értékelése: 
Average: 5 (4 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon sokan szeretik, ha egy étel gyorsan elkészül. Való igaz, gyorsan is lehet jó ételt készíteni és ezek hívei a felgyorsult stresszes világra hivatkoznak: Nincs időm rá.

Lassan főzni relaxációs gyakorlatnak is megteszi.

Teheted ezt úgy, hogy egyedül vagy a konyhában:

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik, ha a főzésen gyorsan túleshetnek, az étel elkészítéséhez nem szükséges különleges konyhai ismeret. Az sem hátrány, ha az étel pénztárcakímélő, de azért legyen a végeredmény finom is. Az ínyencek még hozzáteszik azt is, hogy legyen különleges.

Ez az étel ezt mind tudja.

Előételnek kiváló, de vacsorának is bőven megállja a helyét, legfeljebb nagyobb étkűek duplázzák az adagot.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

KARÁCSONY 2014

Ha csokoládé, akkor legyen mogyorós...

Ha sütemény, ha torta, akkor legyen az is mogyorós, vagy mit bánom én, legyen akármilyen más magos, meg szárított gyümölcsös...

Akkor szeretem.

Recept értékelése: 
Még nincs értékelve
hány csillagot kapott?

Oldalak