Jelenlegi hely

Címlap » Szezonális receptek » Címkék » Szezonális receptek » Tél

Tél

Hibaüzenet

  • Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/libraries) is not within the allowed path(s): (/space/www/gock/) libraries_get_libraries() függvényben (/space/www/gock/www/sites/all/modules/libraries/libraries.module 100 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/space/www/gock/www/includes/common.inc 394 sor).
Gondolataim a recepthez: 

Lehetőség adódott arra, hogy kipróbáljak egy új, házi készítésű lekvár családot. Már az elnevezés is megragadó: Kertecske. Vonzódom a hagyományos értékekhez és ha egy termék cimkéjén az szerepel, hogy "Kertecske kincse, nagymamám receptje, szeretettel keverve", akkor szívesen leemelném az üzlet polcáról (ebben az esetben a virtuális üzlet rendelési felületéről). A Kertecske portfólióban elérhető Birsalma, Cékla, Sütőtök és Rebarbara lekvár. Mindegyik lekvár felhasználásával készül egy-egy GOCK recept, ebben a receptben a Sütőtök lekvárt használtam fel.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Mikor beköszönt a zord (na, ilyen nincs is már nálunk) tél, az autókat fel kell készíteni az év leghidegebb (ez legalább még igaz Magyarországon is) szezonjára. Átcseréljük a nyári gumikat télire, töltünk bele fagyálló ablakmosót, ellenőrizzük a hűtővíz fagyállóságát és még sorolhatnám...

Recept értékelése: 
Average: 5 (9 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A tőzegáfonyát a kínaiak valószínűleg a legritkább esetben dobják a wokba, pedig ez egy érdekes lehetőség a kacsamellhez illeszkedő édes-savanyú szósz elkészítéséhez.

A kacsamell zsírját menet közben nyugodtan kisütheted, jó lesz a zsíroskenyérre lilahagymával ínséges időkre. Ebben a receptben a kacsa zsírjára semmi szükség, így a kacsa is elveszti a sokak által nem kedvelt erős kacsaízt, helyette azonban kellemesen édeskésen savanykás gyümölcsös közegbe kerül.

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Régebben jártam sokfelé szerte a világban. Akár mint túrista, akár üzleti úton. Akárhol is jártam, mindig igyekeztem a helyi gasztronómia legalább egy kis darabkáját megismerni. Már nem járom a világot, hacsak...

Recept értékelése: 
Average: 5 (6 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A hüvelyesek általában, de az Adzuki bab még társai közül is kiemelkedően egészséges alapanyag. Magas a fehérjetartalma, amely nagyon hasonlít az állati eredetű fehérjék összetételéhez, így kitűnő húspótló. Magas rosttartalma számos jótékony hatással bír, így segíti a vérnyomás normalizálását, csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Lassú felszívódásuk miatt mérséklik a vércukorszint hirtelen megemelkedését és ingadozást, ez által enyhítik a cukorbetegek panaszait is.

Recept értékelése: 
Average: 5 (22 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

A Minestrone dallamosan hangzatos neve ellenére egyszerű zöldségleves olasz módra. A receptje meglehetősen nyitott és ez így is van rendjén. A leves receptje követi a konyhakert aktualitásait, azaz a variációk lebonthatóak évszakokra, de némi túlzással akár napokra is: két egyforma Minestrone nem készül, mert az összeállítása azon múlik, hogy milyen zöldség érik a konyhakertben. A legjobb esetben a saját konyhakertben természetesen.

Recept értékelése: 
Average: 4.3 (12 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Szokták mondani, hogy vannak elvetemült ötleteim. Szerencsére nem vagyok egyedül. Mikor rákattantam a Mákos tészta projektre, vadul gondolkodni kezdtem mindenféle párosításokon, így eszembe jutott a cékla is. Felmentem a világhálóra ellenőrizni, mennyire elrugaszkodott ötlet ez. Nem annyira sajnos. Találtam Észak-Olaszország vidékeiről származó recepteket, ahol raviolit készítenek így: cékla a tésztán belülre, a mák pedig a tésztán kívülre. 

Recept értékelése: 
Average: 4.4 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Tél közepén, bármennyire is enyhe volt eddig, már vágyakozunk a tavaszra. Mi sem fejezhetné ki ezt jobban, mint ez a gyümölcsben gazdag tésztasaláta recept, amely télies alapanyagokból készült, megjelenésével mégis már a tavaszt vágyja?

Recept értékelése: 
Average: 5 (7 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Nagyon sokan szeretik, ha egy étel gyorsan elkészül. Való igaz, gyorsan is lehet jó ételt készíteni és ezek hívei a felgyorsult stresszes világra hivatkoznak: Nincs időm rá.

Lassan főzni relaxációs gyakorlatnak is megteszi.

Teheted ezt úgy, hogy egyedül vagy a konyhában:

Recept értékelése: 
Average: 4.2 (5 votes)
hány csillagot kapott?
Gondolataim a recepthez: 

Sokan szeretik, ha a főzésen gyorsan túleshetnek, az étel elkészítéséhez nem szükséges különleges konyhai ismeret. Az sem hátrány, ha az étel pénztárcakímélő, de azért legyen a végeredmény finom is. Az ínyencek még hozzáteszik azt is, hogy legyen különleges.

Ez az étel ezt mind tudja.

Előételnek kiváló, de vacsorának is bőven megállja a helyét, legfeljebb nagyobb étkűek duplázzák az adagot.

Recept értékelése: 
Average: 5 (3 votes)
hány csillagot kapott?

Oldalak