Amióta csak főzök, kerülöm az ismétléseket, még a legsikerültebb ételeimet sem készítem el újra, legfeljebb csak akkor, ha a továbbfejlesztés érdekében jelentősebb változtatásokat nem hajtok végre rajta. Mióta gyermekeim elérték azt a kort, hogy rendeljenek tőlem ebédet vagy vacsorát, azóta egyre gyakrabban fejet kell hajtanom kívánságaik előtt (szívesen teszem!)
A gyerekek általában szeretik az állandóságot, a megszokottságot. Kívánságaik visszatérőek, a legkedvesebb ételeiket kérik újra és újra. Ezek közül az egyik a "paradicsomos tészta". Párszor próbáltam visszaélni a kívánság nem eléggé pontos kifejezésével és váltogattam a különböző paradicsomos szószokat. Mindet szívesen fogyasztják, de amiért rajonganak és amit a "paradicsomos tészta" kifejezés alatt értenek, az a marinara szósz. Engedek hát nekik és egyre gyakrabban készítem el nekik. Csak a tészta fajtákat variálom alatta, hogy mégse teljesen ugyanaz legyen mindig, jelen esetben makarónival tálaltam.
Nem nagy baj ez, hiszen a marinara szósz nagyon egészséges és egyszerűen elkészíthető. Még mi, a szülők sem tudjuk megunni.
Most külön nem térek ki a szósz receptjére, a receptért kattints ide: Marinara szósz
Biztosan te is nagyon meg fogod kedvelni!
Tipp:
Fontos a tészta és a szósz aránya. Akkor szeretjük, ha eléggé gazdagon borítja be a tésztát a szósz..
Ehhez a szószhoz nagyon sok tésztafajtát választhatsz, keress egy kedvedre valót a Tésztatérképemen: Olasz tészták térképe