Jelenlegi hely

Címlap » Receptek » Címkék » Recept kategóriák » Tésztás ételek » Gock tésztatérképe » Durum tészta » Marinara makaróni recept
Hány személyre?: 
4
Gondolataim a recepthez: 

Amióta csak főzök, kerülöm az ismétléseket, még a legsikerültebb ételeimet sem készítem el újra, legfeljebb csak akkor, ha a továbbfejlesztés érdekében jelentősebb változtatásokat nem hajtok végre rajta. Mióta gyermekeim elérték azt a kort, hogy rendeljenek tőlem ebédet vagy vacsorát, azóta egyre gyakrabban fejet kell hajtanom kívánságaik előtt (szívesen teszem!)

A gyerekek általában szeretik az állandóságot, a megszokottságot. Kívánságaik visszatérőek, a legkedvesebb ételeiket kérik újra és újra. Ezek közül az egyik a "paradicsomos tészta". Párszor próbáltam visszaélni a kívánság nem eléggé pontos kifejezésével és váltogattam a különböző paradicsomos szószokat. Mindet szívesen fogyasztják, de amiért rajonganak és amit a "paradicsomos tészta" kifejezés alatt értenek, az a marinara szósz. Engedek hát nekik és egyre gyakrabban készítem el nekik. Csak a tészta fajtákat variálom alatta, hogy mégse teljesen ugyanaz legyen mindig, jelen esetben makarónival tálaltam.

Nem nagy baj ez, hiszen a marinara szósz nagyon egészséges és egyszerűen elkészíthető. Még mi, a szülők sem tudjuk megunni. 

Most külön nem térek ki a szósz receptjére, a receptért kattints ide: Marinara szósz

Biztosan te is nagyon meg fogod kedvelni!

Tipp:

Fontos a tészta és a szósz aránya. Akkor szeretjük, ha eléggé gazdagon borítja be a tésztát a szósz..

Ehhez a szószhoz nagyon sok tésztafajtát választhatsz, keress egy kedvedre valót a Tésztatérképemen: Olasz tészták térképe

Előkészítési idő: 
15 perc
Főzési, sütési idő: 
20 perc

Hozzávalók

40 dkg
Maccheroni tészta
1 egység
Marinara szósz
10 dkg
Parmezán sajt (frissen reszelve)
1 ág
Bazsalikom levél (friss, a tálaláshoz)
Elkészítés: 
  1. Készítsd el a Marinara szószt a receptem alapján. 
  2. Közben főzd meg a tésztát a csomagolásán találhatóak  szerint.
  3. A kifőtt, leszűrt tésztához jól keverd hozzá a szószt.
  4. Azonnal tálald.
Ötletek a tálaláshoz: 
  1. Szedj a tányérra egy adagot, szebben mutat, ha mindezt tálalógyűrű segítségével teszed.
  2. Szórd meg frissen reszelt parmezán sajttal.
  3. Díszítheted bazsalikom levelekkel, ahogy én tettem.
Recept értékelése: 
Average: 5 (5 votes)
hány csillagot kapott?