Különböző fűszerkeverékeket előszeretettel árusítanak és ugyanilyen nagy kedvvel vásárolunk különböző üzletekben. A gyártók nyilván joggal alapoznak a lustaságunkra vagy éppen gyakorlatlanságunkra.
Fűszerkeverékeket rendszeresen készítünk főzés közben valahogy így: egy kicsit ebből, aztán abból, majd még legyen amabból is. Megkóstoljuk, aztán jön még egy kicsit több ebből, meg még tegyünk hozzá emebből is, és már jó is lesz. Egy így készült "fűszerkeverék" egyszeri és megismételhetetlen, hiszen ki emlékszik pontosan a keverési adatokra, hiszen csak mentünk a nyelvünk után. Érdemes ugyanakkor a saját fűszerkeverékeinket megalkotni és üvegbe zárni későbbi alkalmakra a bevált ízeket, amit már egyszer összeraktunk egy ételben.
Egy ilyen fűszerkeverék receptjét olvashatod itt, ami részben követi az autentikus marokkói ízvilágot, másrészt tükrözi egyéni ízlésemet, harmadrészt pedig alkalmazkodik a lehetőségeimhez, történetesen ahhoz, hogy gyerekek vannak a családban, így ez a fűszerkeverék nem csípős. ha csípősen szeretnéd élvezni az ízeit, akkor tegyél hozzá chilit vagy cayenne borsot.
Készítsd el te is, vagy használd kiindulási pontként a te saját fűszerkeveréked kialakításához.
GOCK receptek a marokkói fűszerkeverék felhasználásával:
Pastitsio avagy a görög rakott tészta recept
Gyuvecs recept, ahogy Szófiában tanultam
Használd ízlésed szerint, vagy nézd meg a fűszerkeverék felhasználásával készült GOCK recepteket.